logo

trugen jacn

DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ UYGUR TÜRKÜ : AİLEMİZİN ERKEKLERİNİN TAMAMI HAPİSTE !

İlgili resim

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin işgal yönetimi  Doğu Türkistan’daki baskı  zulüm, assimilasyon dini ve ırkı soykırım uygulamalarını en üst seviyede  icra etmeyi sürdürüyor.Ülke’de yaşayan Uygur Türkleri   Çin Komünist Partisi  Kurultayı bahane edilerek adeta evlerine hapsedilmiş durumda.

Doğu Türkistan’da  Türk mallarının pazarlandığı  bir  Mağaza açan  ve aynı zamanda  bir Türk Vatandaşı Uygur Türkü Çin yönetiminin baskı ve tehdidi nedeniyle  bütün ticari faaliyetlerini yakınlarına bırakarak can güvenliği nedeniyle TÜrkiye’ye  geri  döndüğünü bildirdi. Onun  anlattıkları  çok  çarpıcı olduğu kadar  da kaygı verici boyutlarda.  O,Doğu TÜrkistan’daki genel durumu   şöyle anlatıyor ; ” Baskı,zulüm ve tutuklamalar Özellikle Uygur Türklerine  yapılıyor.Etnik Çinli göçmenler ile Kazak,Özbek ve Kırgiz Türkleri ile diğer azınlık toplumlara bu baskı ve zulümler  hiç yok ve onlara  pek ilişmiyorlar.Çin’in baskı ve zulmü sadece ve sadece Uygurlara. Geçmişte   yurt dışına bir kez olsun çıkan ve hakkında soruşturma açılan veya ifadeye çağrılanlar  Özellikle gözetilmesi ve dikkat edilmesi gereken Kişi  ( Noktilik Şahıs) olarak kayıt altına alınıyor.  Bu durumda olan  Uygurlar alışveriş merkezleri ile resmi dairelerdeki girişlerdeki kimlik kontrölü esnasında  derhal göz altına alınarak götürülüyor.Kendilerinden bir daha haber alınamıyor.Bu  nedenle Uygurlar tutuklanmak korkusu ile dışarı çıkamıyorlar. Bunlar adeta evlerinde gönüllü hapis hayatı yaşıyorlar. Sokaklar polis ve asker kayanıyor.Çin işgal ORdusu 24 saat ara ile her yerde   zırhlı araçları ile devriye geziyor ve halka korku salıyor. Çin devlet terörü her yerde.

Çin camilere Çin bayrağı resimleri ile ilgili görsel sonucu

Namaz’dan sonra ÇKP.Lideri Xi’ye Zorla Dua Ettiriliyor

ÇKP’ye bağlı Dini işler idaresinin yönetiminde ibadete açık olan camilerde namazdan sonra Çin Lideri ve iktidardaki ÇKP.genel Sekreteri Xi Jingping için dua edilmesi zorunlu.AYrıca, Mıhrapların yanında ve camilerin içindeki ayet ve diğer levhalar  zorla indiriliyor ve duvardaki ayetler zorla sildiriliyor.  Her kes korku içinde ne yapacağını bilmeden  korku  ve endişe içinde yaşıyor. Ben de  Türk Vatandaşı olmama rağmenileride tutuklanabileceğim korku ve indişesi ile  yıllar önce açtığım dükkanı  yakınlarıma  bırakarak ülkeyi terk ettim.Çünkü Çin’de  hukuk ve yasalar geçerli değil.Geçerli olan ÇKP.yetkilisinin ifade ve kararıdır.

Otomatik alternatif metin yok.

Sosyal Medya’daki Paylaşımlar   Doğu Türkistan’daki Karanlık ve Feci  Durumu Yansıtıyor

Sosyal medya’da yukarıda resimdeki   Uygurca paylaşımlar Doğu Türkistan’daki  Çin baskı zulmü ile Çin devlet terörü hakkında açık ve net  bilgiler veriyor.Doğu Türkistan’da yaşayan bir UYgur Türkü’nün  yurt dışında  (büyük ihtimalle Türkiye olabilir) öğrenim gören Kardeşine yolladığı  5 parça   mesajin Türkiye Türkçesine aktarımı aşağıdadır ;

  1. Kendini esirgemelisin Kardeşim,Seni çok gayretlisin ve bütün bu zorluklara dayanağına inanıyorum.  Derslerine iyi çalışarak gayret göstermelisin Halkımıza yararlı bir insan olmalısın. Bize iyi sonuçlar ile gelmelisin.
  2. Akrabalarının tamamı hastalandı (Hemmesige kisel tegdi Hepesi tutuklandı demek istiyor.) Ailemizin bütün erkekleri bulaşıcı hastalıklardan dolayı  Hastane’de (Erkekler  tutuklandı ve hapsedildi demek istiyor) Hangi Hastanede olduklarını de hala bilmiyoruz. (Hangi hapishanede olduklarını da hala bilmiyoruz.)
  3. Havalar günden güne soğuyor.(Çin’in baskı ve zulmü günden güne artıyor demek istiyor) Soğuklardan dolayı çok üşüyoruz ve bazılarımız ölüyor.(Çin’in baskı ve işkencelerinden çok mustarıbız ve içimizde ölenler de var.)Sen bizleri pek düşünme  ve bu durum derslerini etkilemesin. Babamı daha çok an ve babamızı unutma Canım Kardeşim.
  4. Yazdıklarımı sildim.Allah sağlık verirse tekrar görüşmemiz mümkün olur.Kendine dikkat et.Seni çok seviyoruz ve seni çok ta özledik.Eline geçen fırsatın kıymetini çok iyi şekilde değerlendir .Daima ve bir dakika da gaflet içinde bulunma.
  5. Arkadaşlarına de söyle iyi öğrensinler.Gaflette  bulunmasınlar. Çin halk Partisine hizmet edecek yararlı insanlar olarak yetişsin ve ülkemize öyle gelsin.

NOT. Uygur Türkü ÇKP.’ni öven  bu  son notu yazmak zorunda   çünkü  Çin yönetiminin dikkatini  çekmemesi ve suçlu duruma düşmemesi gerekir.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2849 Kez Görüntülendi.