logo

trugen jacn

KOMÜNİST ÇİN’DEN TÜRKİYE’DE UYGUR TÜRKLERİNE KARŞI YENİ BİR CASUSLUK GİRİŞİMİ( 2 )

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Özgür Asya radyosuna konuşan ve Türkiye’de yaşayan Uygurlar hakkında casusluk yapması teklif edilen İstanbul’lu Can Uludağ’ın bu konudaki anlattıklarının devamı şöyle ;

Çin casusu Olduğunu Tahmin Ettiğim Çinli Kız Alan
Japon kızın tavsiyesi ile facebook üzerindenarkadaşlık kurduğum ve daha sonra  bana Uygurlar hakkında Casusluk yapmamı teklif eden ve Çin Casusu olabileceğinden kuvvetli olarak şüphe ettiğim Çinli Alun ile yüz yüze asla görüşmedim ve karşı karşıya da gelmedim.Nerede olduğu hakkında da hiçbir bilgim yoktur Bilindiği gibi facebook üzerinden iletişim genellikle bu şekilde ceryan ediyor.  Çinli  kadın Ajan  bana casusluk teklifi yapınca önce  b teklifin arkasından neler  geleceğini öğrenmek için Uygur Türklerini bilmiyormuş ve onlar hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığım kanaatını vermeye ve bu konuda  onu kendime inandırmaya çalıştım. Onu kendime inandırarak casusuluğa ait dökümanları elde etmeyi başardım.Bu Çinli kız bir  bir gazeteci değildir ve kendi casusluk faaliyeti için gazeteciliği kullanmaktadır.   Bu Çinli gazeteci kılıklı kadın  Ajanın girişimi apaçık, ciddi manada ve büyük bir casusluk girişimi ve olayıdır. T.C.Vatandaşı olan  benim gibi birisine Çin adına casusluk yapmayı teklif etmesi büyük bir suçtur. Bunun üzerine ben bu konuda  ilgili makamları bilgilendirdim.

Çin’in Başkalarına Da Casusluk Yapmayı Teklif Ettiğini Düşünüyorum.
Türkiye’de Çin casuslarının her zaman var olduğunu  tahmin edebiliyorum. Çünkü,bana  casusluk teklifi eden  bu Kadın Çinli Ajan ve diğerleri mutlaka benim gibi başkalarına da böylesi teklifler mutlaka yapmışlardır. Ben daha önceleri de buna benzer Casusluk haber ve hikayeleri okumuştum. Çin’in bazı insanları tutuklayarak rehin aldıklarını  ve onlara şantaj yaparak yakınlarını casusluk yapmaya zorladıkları hakkında da bilgim vardır.

Uygur Türkü Kardeşlerim Bu Konuda Çok daha Dikkatlı Olmalıdırlar 
Doğu Türkistan’da Çin işgalinde yaşamakta olan Uygur Kardeşlerimin çok zor ve sıkıntılı olduklarını yakinen biliyorum.Onların Türkiye’de tahsil gören çocuklarını Ana babalarına rehin alarak çocuklarını geri çağırdıklarını de biliyorum. Uygur Kardeşlerim sosyal medya’da tanımadıkları kişilerin arkadaşlık tekliflerini asla kabul etmemelidirler. Tanımadığı veya bilmediği kişilerden gelen iletileri asla açmasınlar ve cevaplamasınlar. Onların taleplerini de asla karşılamasınlar.Çünkü bir kez kabul ederlerse arkası gelir ve Allah korusun  farkında olmadan Vatan hainliği gibi çok onursuz bir duruma düşebilirler. Bundan mutlaka sakınsınlar. Kendilerine tehdit ve şantaj yapanlardan asla korkmasınlar.Türk devleti ve Milleti Uygur Kardeşlemizin daima yanındadır.Bunu çok iyi bilmelerini istiyorum. Uygur Kardeşlerim benim karşılaştığım böyle sorunlarla karşılaştıklarında derhal ilgili kurum ve makamları bilgilendirmeliler.Korku ve telaşa kapılmalarına gerek yoktur. Devletimizin ilgili ve yetkilileri kendilerine bu konuda mutlaka yardımcı olacaklardır.

Uygur Kadeşlerimin Durumu Bize İstirap Vermektedir
Her şeyden önce ben tüm Doğu Türkistanlı Kardeşlerime dualarımı saygı ve muhabbetlemi iletmek istiyorum.Biz Türkiye Türkleri Uygur Türkleri ile aynı dinden,aynı kandan ve aynı ırktanız ve   Türk Milletinin mensuplarıyız. Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin dert istirap ve sıkıntılarını çok iyi biliyorum.Çin günümüzde Uygur Kardeşlerimize baskı yapıyor ve zulmediyor.  Toptan asimile ve soykırım yaparak yok etmek istemektedir. Ben de Uygur Kardeşlerim gibi baskıcı ve işkenceci ÇKP.rejimine karşıyım.Çin’in bana ve diğerlerine casusluk yapmamız için teklif ettiği paraların Uygur Kardeşlerimin kanı ve teri ve hayatı bedeline  verdikleri paraların onlardan zorla gasbedildiğinin farkında ve bilincindeyim.
Uygur Kardeşlerim kendilerinin yalnız ve kesmesiz olduklarını düşünmesinler.Türk Milleti olarak biz daima onların yayındayız. Biz Uygur Tüklerini çok seviyoruz.Onlara elimizden geldiğince yardım ve katkı vermek isteriz. Uygur Kardeşlerimiz Çin’e asla baş eğmemeli ve teslim olmamaladırlar. Bu  çok zor ve sıkıntılı  gün ve dönemlerin  mutlaka geçeceğini ve mutlu ve huzurlu günlerin çok yakın olduğuna inanıyoruz. Bu vesile ile bütün Uygur Kardeşlerime dua,selam ve saygılarımı iletmek istiyorum.(Yazı bitmiştir.)

Etiketler: » » » » » » »
Share
1481 Kez Görüntülendi.