logo

trugen jacn

UYGUR AKTİVİST KÖREŞ ATAHAN : UYGUR TÜRKLERİ ÇİN DEVLET TERÖRÜNÜN KURBANLARIDIR

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Almanya’da yaşayan Doğu Türkistanlı Uygur   Türkü  aydın ve Doğu Türkistan davasının  önde gelen  aktivistlerinden biri olan ve yazdığı  çarpıcı yazıları ile tanınan  Doğu Türkistan Kültür Merkezi Müdürü Küreş Atahan  23-25 Haziran 2017 tarihlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana’de yapılan 5.Dünya Kazakları Kurultayı  ile ilgili olarak  Uygur Türkçesi ile  ” Kazak ve Uygur Kardeşlerime Müracaat” adı ile bir yazı kaleme alarak yayınlamıştır. Uyghurnet.org haber sitemizde  de malatya escort yayınlanan bu yazının son bölümünde  Uygur aydını Küreş Atahan’in  Kazakistan Cumhurbaşkanı  Sayın Nursultan Nazarbayev’e hitaben bir Müracaatnamesi    de yer almaktadır.

Uygur Aydını Köreş Atahan bu Müracaatnamesinde Uygur Türklerinin Çin’in  iddia ettiği gibi Terörist olmadıklarını, aksine Müslüman Uygur Türklerinin günümüzde Çin Devlet Terörünün Kurbanları olduğunu açıklamıştır.

Doğu Türkistanlı   şair-yazar ve aktivist  Küreş Atahan’ın bu müracaatnamesinin Türkçe aktarımını  aşağıda bilgilerinize sunuyoruz

                                             

                                             Sayın Nursultan Nazarbayev

                                                          Kazakistan Cumhurbaşkanı

23-25 Haziran 2017 tarihlerinde Astana’de yapılan 5.Dünya Kazakları Kurultayı’nda   Uygur ve Kazak Kardeşlerimizin tarihi ana vatanı olan ve günümüzde Çin yönetimi tarafından Uygur Özerk Bölgesi olarak adlandırılan Doğu Türkistan ile ilgili  ifade  buyurduğunuz konuşmanız ile  ilgili düşüncelerimizi aşağıda  zati alilerinin bilgisine arz etmek istiyorum;

                    Sayın Cumhurbaşkanımız ;

  1. Uygur Kardeşleriniz olarak zati alinizi Türkistanı’mızın  önde gelen bir büyüğü ve Aksakalı(Yurt Kattası) olarak bilmekten  ve kabul  etmekten onur  duyuyoruz.  Zati aliniz   aynı zamanda biz Uygur Türklerinin de Cumhurbaşkanımızsınız.
  2. Biz Uygur Türkleri olarak sizinle aynı Milletin ; Türk Milletinin özü ve birer şerefli mensupları olarak Çin’in ithamı olan “ Bölücü-Terörist- Radikal Dinci”  asla değiliz.Biz kendi vatanında dini,milli değerleri ile birlikte yaşamak isteyen  Müslüman Uygurlarız.
  3. Biz Uygur Kardeşleriniz,  Çin yönetiminin “Bölücü,Terörcü suçlamalarının aksine  ; günümüzde  kendi öz ana vatanımızda Çin devlet terörünün kurbanları durumuna düşürülmüş    Türk Milletinin mensuplarıyız.
  4. Biz Uygur Türkleri  başka bir devletin baskı ve zulmüne maruz kalan ve  bu devlet tarafından sırf Müslüman ve Türk olduğumuz için etnik olarak  aşağılanarak horlanan ve yok edilmeye çalışılan Türk-İslam Dünyasının belki de dünyanın en mazlum ve mağduru durumuna düşürülmüş  bir Türk Halkıyız.
  5. Biz Uygur Türkleri olarak  Çin’in işgal ederek sömürdüğü vatanımız Doğu Türkistan’in özgürlük ve bağımsızlığı için mücadele etmekte olan  Erkinlik ve  bağımsızlık   Savaşcıları’yız.
  6. Zati alinizin  sadece Kazak Türkü Kardeşlerimize değil, asırlardan beri ortak vatanımız Doğu Türkistan’da Kazak Kardeşlerimiz zorda kaldıklarında onlara gönlünü ve bağrını açan Uygur Kardeşlerinizi de yeri geldiğinde savunacağınızı onları de Kazak Kardeşlerimiz gibi himaye edeceğinizi ve kol- kanat gereceğinize inanıyor ve güveniyoruz.  Bu konuda zati alinize olan inancımız ve ümidimiz tamdır.

Ülkemdeki baskı ve zulümden dolayı  Muhacerette yaşamak zorunda kalan  ve Doğu Türkistan’da  iken, yıllarca Kazak Kardeşlerimiz ile   dostça,Kardeşçe ve  iç içe yaşayan bir Uygur Türkü   olarak ülkeniz ve Türk dünyası için yapacağınız çok değerli çalışmalarınızda  daima başarılı olmanızı Allah’tan niyaz ediyor ve en  derin  saygılarımı sunuyorum.     23.06.2017

 

Köreş ATAHAN
Doğu Türkistan  Kültür Merkezi – Almanya

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
1671 Kez Görüntülendi.