logo

trugen jacn

ÇİN, HAN ŞÖVENİZMİ TEMELLİ SOYKIRIM İCRAATLARINI ÇOCUK YUVALARINA KADAR İNDİRDİ

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin yönetiminin işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı  Çin şövenizmi ile Han Faşizmi  içerikli soykırım  uygulamalarını  bu kez masum Müslüman Uygur Türkü çocuklarına yönelttiği açıklandı. Çin bu faşizan ve şöven dönüştürme ve asimilasyon uygulamalarını icra ederken,dikkati çekmemek ve muhtemel toplu tepkileri önlemek için sinsice ve kademe mademe derinden icre ettikleri gözlemleniyor.

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, ayakta duran insanlar, çocuk ve açık hava

Dil ve Kültür Asimilasyonu Ve Soykırımı  2002Yılınde Başlatıldı

Çin yönetimi Müslüman Uygur Çocuklarını dinlerinden,dillerinden ve kültürlerinden ayırarak,yerine Çince eğitim ve öğretim vererek dönüştürme uygulamasanı bundan 15 yıl önce başlattı. Zamanın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ve MHP.Genel Başkanı Sayın Dr.Devlet Bahçeli’nin Mayıs 2002’deki Çin ziyaretinnin başladığı gün  bu Dilde dönüştürme uygulamasını başlattı. 2002’de  “Çift Dilli Eğitim = Koş Tillik Maarif “ aldatması ile önce Uygur Türkçesi ile eğitim veren Okulları kapattı  Uygur çocuklarını da Çince eğitim verilen Okulla  yönlendirdi.  Ana Okulu ve Çocuk yuvalarından itibaren Çince eğitimi zorunlu hale getirdi.  Bu kez ise,Çin dili dayatmasından sonra onlara Çince kıyafetler giydirerek Çince oyunlar oynamaya zorlamaya başladı. Ayrıca,NAZİ’lerin  Faşist  Alman Lideri Hitler’e bağlılık  selamı,söz  ve  yeminlerini  hatırlatan sloganlar,velam verme yöntemleri ve sözler  ezberlettiriliyor.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

Masum Uygur Çocukları ÇKP ve Lider Xİ’ye Bağlılık Dersi Zorunlu

Uygur Çocuklarına Çince  ve askeri kıyafetler giydirdiği ve çocukları dahi Naziler gibi “Çin Devletine Biat etmek-Bağlı olduğunu Bildirmek ve ÇKP.’dan minnettara olmak” eğitimi verilmeye başlandığı bildirildi.
Çin’n resmi Tengritagh habek sitesinde yer alan haberlere göre Kaşgar’ın Yenişehir İlçesi Aral Kenti merkezi Ana Okulundaki Uygur çocuklarına haftade bir saat “ÇKP.Yönetimine Minnettarlık Bildirmek” özel dersi verileceği bildirildi.Ayrıca.bu dersle birlikte Ana okulu çocuklarına ÇKP.yönetimi ile hükümetin propagandası ve “Çift Dili Eğitimi” konusunda konuşmalar yapılacağı beldirildi.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar ve çocuk
Söz konusu Çin resmi sitesine açıklamalarda bulunan Çift Dilli Eğitime(Çin Dili) Eğitimi Takviye ve yardım Hizmet gurubu başkanı Amine TursunHizmet ve Takviye için gelen öğretmenelerin haftada bir gün ÇKP.ve Onun Hükümetine Minnettarlık Bildirmek Dersi”’nın başarılı bir şekilde verilmekte oludğu övünürek anlattığı bildirildi. Çin şövenizmi ile Çin faşizmine hizmet çocukları dönüştürmek ve asimile etmek ile görevli ÇKP.işbirlikçisi Tursun ayrıca.öğrencilerin sözde Uygur Özerk Bölgesi’nin kukla Başkanı Şöhret Zakir’e mektup yazmaya yönlendirdiklerini de belirtti. Yazılacak mektupta öğrencilerin hayatalarından çok memnun ve mutlu oldukları ,en iyi yemeklerin ve en iyi elbiselerin(Çince kıyafetlerin) kendilerine lütfedildiği ve bu konuda ailelerinin maddi sıkıntılarının  hafifletildiği ve kendilerinin devlet dili(Çince’yi) en iyi şekilde öğreneceklerini beyan ettiklerini de açıkladı.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava
Çocuk Bayramında Uygur Çocuklarına Çince Kıyafetler Giydirilecek Çince Oyunlar Oynatıldı.
Diğer yandan 01 Haziran’da Çin’de kutlanan Çocuk bayaramı dolayisiyle Urumçi’deki bir ana okuluna devam eden Müslüman Uygur Çocuklarına Çince  ve Çin işgal ordusu kıyafetleri  giydirilerek Çince oyunlar oynatıldığı ve askeri marşlar söylettirildiği ve tiyatro gösterileri ile “Çin’in Düşmanlarının Nasıl Yok ettikleri”  Çin sitelerinde yayınlanan resimlerden anlaşılıyor.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve çocuk

Çin’in Doğu Türkistan’daki Çin Faşizmi  içerikli Uygulamaları Rejimin Çöküşünü ve Yok Olma Sürecini Hızlandırır.

Uzmanlar,Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’da Uygur  Türklerine uyguladığı bu Hitayist faşizan uygulamalarının Nazi Almanyası’nın uygulamalarını hatırlattığını belirterek şöyle değerlendiriyorlar :  ”  Komünist maskeli Çin faşizminin Uygur Türklerine karşı cinayetlerinin Hitler ve  Nazilerini kat kat geçmiştir.Nazilerin sonu de çok korkunç bir hezimet ile son bulmuştu. Çin’in    Doğu Türkistan’daki Çin Faşizmi Temelli Uygulamaları  de aynen Nazi Rejimi gibi ÇKP. rejiminin  Çöküşünü ve Yok Olma Sürecini Hızlandırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Çin ne yaparsa yapsın Müslüman Uygur Türklerini asimile edemeyecek ve  Çinliye dönüştürmeyi  asla başaramayacaktır.”şeklinde değerlendiriyorlar.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar

 

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, sahnedeki insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, ayakta duran insanlar ve çocuk

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
1820 Kez Görüntülendi.