logo

trugen jacn
27 Mayıs 2017

ÇİN, RAMAZAN ÖNCESİ “SAVAŞ MANEVRASI” İLE UYGUR TÜRKLERİNE GÖZDAĞI VERİYOR

Çin askeri manevra resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Doğu Türkistan’da konuşlu Çin işgal Ordusunun kutsal Ramazan ayı öncesi “Terör İle Savaş “ adı İle askeri manevralar yaparak Müslümanlara şantaj ,tehdit ve korkutma amaçlı gövde gösterileri  yaptığı bildirildi.
Özgün Asya radyosunun Çin’in resmi Tengritağ Haber Sitesine dayanarak bildirdiğine göre 25 Mayıs 2017 tarihinde ülkede konuşlu Çin İşgal Ordusu, Çin Jandarması, Sınır Koruma Birlikleri,Polis Birlikleri ile Doğu Türkistan’da devlet içinde ayrı bir devlet konumunda olan sözde İnşaat ve Üretim Ordusu(Bingtüen) adlı  Özel Sömürge güçlerinin ortaklaşa  askeri manevralara başladıkları açıklandı. Haberde Doğu Türkistan’daki bu Çin işgal ordusu birlikleri ile Çin Polis kısımlarının “Ülke Sınırlarını  Korumak İçin Birleşik Askeri  Harekat-2017 “ adı verilen askeri manevraların gerçekleştirildiği yerler hakkında net ve ayrıntılı bilgi verilmedi.  Ancak, Birleşik Askeri Manevraların başkent Urumçi ile Kazakistan sınırındaki Gulca merkezli sözde “ İli Özerk Kazak Vilayeti” sınırları içinde  yer alan bölgelerde yapıldığı belirtildi.
Ayrıca, askeri manevraları sözde Doğu Türkistan Bölgesel yönetimi başkanı,bazı bakanlar,ÇKP.Bölge Teşkilatı Halk Kurultayı(Sözde Bölge Parlamentosu) Siyasi Danışma Konseyi,Şincang Askeri Bölge (Garnizon )Komutanlığı ile Sözde İnşaat Üretim Ordusu Bingtüen ile Jandarma Birlikleri Komutanlarından oluşan  üst düzey yöneticiler ile bu Birleşik Manevrayı katılan işgal birliklerinin üst düzey komutanlar tarafından takip edildikleri bilgisi de haberde yere alıyor.

Çin askeri manevra resimleri ile ilgili görsel sonucu
Radyonun haberinde bu kez yapılan “Terörle Savaş Birleşik Manevraları “‘nda gerçek mermilerin kullanıldığı ve Çin’in Terörle Mücadele için yeni geliştirdikleri silahların de denendiği de açıklandı.
Askeri manevraların ana senaryosunun Suriye’deki Savaşa katılarak harp tecrübesi kazanan sözde “Doğu Türkistan İslami Hareketi” militanlarının Doğu Türkistan’a gizli olarak  sızmaları ve kendileri ile birlikte silah sevkiyat yolları ve sözde bu Militanların yabancı bir ülkedeki Eğitim Kamplarına saldırı planı üzerine  kurgulandığı bildiriliyor.
Çin İşgal Yönetimi, kendi kurgulaması olan sözde “Doğu Türkistan İslamı Hareketi” adlı bir örgütün savaşçılarını Suriye savaşına yollayarak savaş deneyimi kazandırdığı ve çeşitli silahların kullanımı konusunda eğitim aldıklarını ve bu örgütün bu savaşçılarını kullanarak Doğu Türkistan’da “Terör Faaliyeteleri” yürütmeyi planladıklarını sürekli iddia ediyor ve bu yalanını tekrar tekrar ısıtarak servis etmeye ve uluslar arası toplumu aldatmaya çalışıyor, Ancak,Çin,  bu iddialarını kanıtlayacak hiçbir kanıt ortaya koyamıyor.Sadece iftiralar ve suçlamalar yapıyor.

ئۇيغۇر رايونىدا رامىزان ھارپىسىدا «تېررورلۇق»قا قارشى تۇرۇش بىرلەشمە مانېۋىرى ئۆتكۈزۈلدى
Uzmanlar, Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki bu “Birleşik Savaş Manevrası”’nın yeri ve zamanı konusunda her hangi bir görüş ortaya koymamış ise, bunun Müslüman Uygurlar için çok önemli ve kutsal bir ibadet ayı olan Ramazan öncesinde silahsız ve sivil Müslüman halka  gözdağı, tehdit,şantaj ve korku salma amaçlı bir eylem olduğunu ifade ediyorlar.

Etiketler: » » » » » »
Share
1601 Kez Görüntülendi.