logo

trugen jacn
09 Mayıs 2017

21 UYGUR TÜRKÜ’NÜN ÇİN’E İADESİ 21.YÜZYILDAKİ 2. BİR BORALTAN FACİASI OLACAKTIR !

”  Türkiye sığınan 21.Doğu Türkistanlı  Uygur Türk ailesini Çin istedi diye Çine iade etmeye kalkışmak,Çin taleplerinin takipçiliğini yapmak hangi aklın ürünüdür  ? “

Yücel TANAY

SURİYELİ’YE VAR UYGUR TÜRKLERİNE YOK
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul Zeytinburnun’da operasyon düzenledi. Operasyonda 21 Doğu Türkistanlı ”DEAŞ”(IŞİD) suçlaması ile gözaltına alındı. Operasyona ise Türk kamuoyundan tepki geldi. Keza ”Deaş(Işid) suçlaması” ile gözaltına alınan Doğu Türkistanlıların çoğu yaşlı, çocuk ve kadınlardan oluşuyor…

Milyonlarca Suriyelinin kol gezdiği ülkemizde zalim Çin devletinin talep etmesiyle oturma izinleri  dahi olan 21 Doğu Türkistanlı Türk kardeşimiz sınır dışı edilmek üzere polis tarafından gözaltına alınması ne demektir ?.

3 milyon Suriye”li Arabın sığındığı ülkede 21 DoğuTürkistanlı Türk aileye yer yok mudur ?
Türk değil de Arap olsaydılar TOKİ’den ev  PTT Bank’tan maaş bile alırlardı,..Hastanelerde bedava muayene olurlar ve ilaçalarını da  bedelsiz alırlardı.

Ülkede, doğru düzgün bir araştırma yapılmadan milyonlarca Suriyeli barındırılırken ve bir kısmına vatandaşlık verilirken,21 Uygur Türk ailesinin sınırdışı edilmeye çalışılması Türk”ün öz vatanında garip kalışının bir başka hazin örneğidir.

Türkiye kendine sığınan 21 Uygur Türk ailesini Çin’e iade ederse,Türk dünyasındaki prestiji sıfıra inecek, Doğu Türkistanlıların ruhunda onarılmaz yaralar açacaktır.
Kendi ırkında olmadığı halde Suriyeli Araplara kucak açan Türkiye 21 Uygur Türkü aileyi Çine ölüme gönderemez.

Eğer gönderirse anlayın ki Türkler, Türkiye cumhuriyeti artık Türk ülkesi olmaktan çıkmıştır, anlamına gelecektir.
Türkiye’ye sığınan Suriyeli Araplar hangi imkanlardan yararlanabiliyorlarsa fazlasıyla Irkdaşımız Uygur Türklerinin bu ülke”de  en azından yaşama ve barınma hakları vardır. Onun için de  Ülkemizdeki Uygur Türklerinin  ikamet ve çalışma izni almaları mutlaka sağlanmalıdır.
Türkiye,Türk yurtlarından gelen tüm Türklere sorgusuz oturma imkanı ve  vizesiz  giriş ve barınma imkanı vermelidir,özellikle Çin işgali altında olan her türlü baskı,katliama uğrayan Doğu Türkistan Türklerine!

Türkiye Türklüğün Son Kalesidir !

 

Kaynak :  http://www.turkhareketi.org/m_69_21-uygur-turku-cine-iade-edilirse-2-boraltan-faciasi-yasanacak.html

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1319 Kez Görüntülendi.