logo

trugen jacn
25 Nisan 2017

UYGUR PROTESTOCU TURAN : ÇİN’İN UYGURLARA ZULMÜNÜ TÜRK – İSLAM BİRLİĞİ ÖNLER

Çin’in  işgalı altındaki Doğu Türkistan’da Uygur  Türklerine karşı uyguladığı baskı,zulüm ve soykırım amaçlı uygulamalarına dikkat çekmek ve gündeme taşımak  amacı ile    Antalya’dan   Ankara’ya doğru yaya olarak yola çıkan Doğu Türkistanlı Osman Turan  24 Nisan 2017’da Afyonkarahisar’a ulaştı.  Kent girişinde MHP.Afyon İl Başkanı Sayın Mehmet Karagöz  başkanlığında kalabalık bir gurup tarafından karşılanan Turani, Türk -İslam  Birliği Kurulmadan 
  Çin zulmünün  asla  sona ermeyeceğini söyledi

Uygur Haber ve Araşatırma Merkezi(UYHAM)

Uygur Türkü Osman Turani, Çin Halk Cumhuriyeti’nin işgalı altındaki Doğu Türkistan’daki Çin baskı, zulmü ile  etnik dönüştürme ve dini ve ırkı soykırıml uygularına  karşı kamu oyununu dikkatını çekmek için Ankara’ya doğru  yaya olarak Antalya’dan yola çıkan   Doğu Türkistanlı Osman Turani  Pazartesi günü Afyonkarahisar’a ulaştı  kent girişindeMilliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz  Başkanlığınıda  bir gurup taraından karşılanarak misafir edildi.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, güneş gözlüğü

MHP.İL Merkezin’de Basın Toplantısı Düzenlendi

MHP.İl Merkezinde  düzenlenen  basın toplantısında konuşan  MHP.İl Başkanı Mehmet Karagöz şöyle konuştu ;  ”  Milliyetçi Hareket Partisi   olarak  Doğu Türkistanlı   Uygur Türkü  Osman Turani’nin haklı davasında  yanında  olacağız. Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı  uyguladığı zulme bir an önce son vermesi ve Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlallerini sonlandırması gerektiğine dikkat çekti.

Protestocu Turan : Çin’in Doğu Türkistan’daki Baskı ve Soykırımına Dikkat !

Basın Toplanatısında konuşan ve  Doğu Türkistan’daki Çin Zulmüne karşı kamu oyunun dikkatini  çekmek ve protesto etmek için  Antalya’dan Ankara’ya  doğru yürüyüş başlatan Doğu Türkistanlı Eylemci  Osman Turan şunları ifade etti.  ” Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı ve zulmü insanlık sınırlarını zorlamakta ve hatta aşmaktadır. 01  Nisan 2017 tarihli itibariyle çıkardığı “Aşırı Dincilerler ve Törörle  Savaş ” yasası ile Çin,İslamiyete ve onun değerlerine topyekün bir savaş başlatmış bulunuyor.  Çin’in bu devlet törörü tamelli yasası ile bir Müslüman Uygur Türkü’nün normal günlük yaşantısını  sürdürmesi  artık mümkün değil.  Biz Doğu Türkistanlılar’in  bu  dünya’da  tek sahibimiz  Allah Taala,tek dert ortağımız teselli ve  hamimiz ve ilham kaynağımız ve tek dayanağımız Müslüman Türk Milleti’dir ve Türkiye Cumhuriyeti Devmetimizdir. Devletimiz Suriyeli  Müslüman kardeşlerimize nasıl sahip çıkıyorsa aynı şekilde
bize de öyle sahip çıkılmasını  istiyoruz.  Ben ülkemdeki bu Çin baskı ve zulmünü ve soykırım uygulamalarını duyurmak ve bu vahşet ve  Bu zulmü durdurmak için Antalya’dan yaya olarak yola çıktım ve bu eylemimi Ankara’da sonlandıracağım.

Bu Eylemin İlhamını Peygamber Efendimizden Aldım

Peygamber Efendimiz  (SAV), Mekke’de Müşriklerin  kendisine ve Müslümanlara karşı baskı ve zulmü dayanılmaz  hale  gelince  Medine’ye  hicret kararı almıştı. Mekke ile Medine arasındaki  500 Km.lik mesafeyi yine yaya   katetmişti. Ben de Antalya’dan  aynı mesafe ve uzaklıkta bulunan Ankara’ya  yaya olarak yürümek suretiyle eylem karar aldım.  Yanı ben bu eyleme başlarken Peygamber Efendimizin sünnetlerin örnek almaya çalıştım ve bu  kutsal hicret olayından ilham aldım. İnşaallah bu eylemim yeterli yankı bulur diye umut ediyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye İyi  ve Güçlü Olursa Türk İslam Dünyası De iyi ve Güçlü Olur
Geçen yılın 15 Temmuz’ndaki FETÖ’cü hainlerin alçakça  darbe girişiminden sonra  Türk Milletinin  devletine sahip çıktığıni ve meydanlara indiğini hatırlatan Osman Turani şjylie  dedi ;  “Ben 15 Temmuz’dan sonra
23 gün  süre ile Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda   nöbet tuttum ve sabahladım. Türkiye iyi  ve Güçlü olursa tüm  Türk İslam dünyası iyi ve güçlü olur.
Türk İslam Birliği  gerçekleşirse hiç bir saldırgan güç Müslümanlara ve Türklere zarar veremez. Türk-İslam Birliği gerçekleştirebilecek yeganı güç geçmişte olduğu gibi yine Müslüman Türk Milletinin önderliğinde  olacaktır.

Başbuğ Türkeş Doğu Türkistan’a Daima Sahip Çıkmıştır

MHP.nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş  ve Parti olarak MHP. daima mazlum Doğu Türkistanlılara   sahip çıkmıştır.  Kendisini rahmet  ile anıyor  bir kez kez daha şükranla  yad ediyorum.  3 Mayıs tarihinde Ankara’da olacağım ve aynı gün Türkçülük Günü’nde Başbuğ Türkeş’in kabrini ziyaret ederek dua edeceğim.  MHP.Genel başkanı sayın Dr.Devlet Bahçeli’yi   mümkün olursa  ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan  tensip buyururlarsa  kendileri ile  müşerref olmaktan onur duyacağım.” şeklinde konuştu.
Kaynaklar : Afyon_Kocatepe Haber Gazetesi,rfa.org.Uygurche  ve Ajanslar

Etiketler: » » » » » » »
Share
955 Kez Görüntülendi.