logo

trugen jacn

” KURTLAR VADİSİ DOĞU TÜRKİSTAN” FİLMİ MUTLAKA ÇEKİLİMELİDİR

Doğu Türkistanlılar PANA Filmi ziyaret resimleri ile ilgili görsel sonucu

Ahmet YILMAZ

Kurtlar vadisi Doğu Türkistan sinema filminin çekilmesini istiyoruz.

Şayet kurtlar vadisi Doğu Türkistan çekilirse, bu Türk İslam ülkesinde yaşanan drama ne kadar fayda olur bilmiyoruz, ama kurtlar vadisi Filistin örneğinde olduğu gibi dünya da ses getireceğine inanıyoruz.

Bu yüzden Pana Filmin yapımcılarına sesleniyoruz, kurtlar vadisi Irak, kurtlar vadisi Filistin birde kurtlar vadisi Doğu Türkistan neden çekilmesin?

Esaret altında yaşayan milyonlarca insan, zulmün, katliamın adı Türk İslam Ülkesi Doğu Türkistan, bir kurtlar vadisi Doğu Türkistan çekilir mi bilinmez, bilinen tek gerçekse esaret altındaki Doğu Türkistan’ın biran önce özgürlüğüne kavuşmasıdır.

Filistin’deki acıları, gözyaşlarını vicdan sahibi birer insan olarak hepimiz yüreğimizde hissediyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde dini, dili, ırkı ne olursa olsun kimse gözyaşına, acıya, işkenceye hepsinden önemlisi ölüme mahkum bırakılmasın. Acıyı çeken, yaşayan bilirmiş, biz her ne kadar yaşanan acıların dışında kalsak da haksızlıklara maruz kalan bütün insanlığın yanında olmalıyız.

Yıllardır kızıl Çin’in işkencelerinde hayatları son bulan Müslüman Türkler var peki bu insanlar neden öldürülüyor? Çin devleti dünyanın en büyük nüfusuna sahip bir ülkedir. Aynı zamanda dünyanın her bölgesine ihracat yapıyor. Elindeki kaynaklar gün geçtikçe eriyor bunu bilen Çin hükümeti Doğu Türkistan da bulunan kaynaklara yönelmek istiyor. Bunu yaparken de elbet kendince haklı bir sebep yaratması lazım, hemen elindeki tüm gücü kullanıp basit bir sebep bulup saldırıyor, katliam yapıyor. Ne uğruna bu katliam? Kendi ülkesinin çıkarlarını öne çıkartıp bir diğer ülkenin insanlarını yok etme pahasına insanları katletmekten asla geri kalmıyor. Vicdan sahibi olan her insanın belleklerinden asla silinmeyecek acı görüntüleri hepimiz gözyaşları içerisinde televizyonlarda izledik gazetelerde okuduk. Şimdi her ne kadar televizyonlara ve gazetelere yansımasa da dünya Uygur Kurultay Başkan yardımcısı Seyit Tümtürk’ten edindiğimiz bilgilere göre bölgesel olarak Çin hükümetinin katliamları sürmektedir. Doğu Türkistan’da yaşanan olaylarda binlerce insan özgür dünyanın seyrinde katledildi. Ülkemiz dışında başka hiçbir ülkeden katliamlara sesini çıkartan olmadı, hatta bazı ülkeler Çin hükümetini haklı çıkarmanın arayışları içerisine girdiğini biliyoruz. Dünya da neresi olursa olsun soyun ırkın Türk ise asla söz sahibi değilsinizdir.

Ülkemizin başarılı film şirketi Pana film son zamanlarda çektiği sinema filmleri ve dizilerle dünya da ses getirir duruma gelmiştir. Kurtlar vadisi Filistin çekildi daha vizyona girmeden dünya basınında büyük yankı buldu. Türk İslam ülkesi Doğu Türkistan’ın adını taşıyan bir sinema filmi neden çekilmesin? Eğer Pana film böyle bir projeye imza atarsa inanıyoruz ki dünya da büyük yankı uyandırır.

Kurtlar vadisi Doğu Türkistan vizyonla buluşursa izlenme rekorları kırar. Haydi Pana filmi bir güzelliğe daha imza at ve kurtlar vadisi Doğu Türkistan filmini hayata geçir. Böyle bir projede inanıyoruz ki ülkemizin yöneticilerinden de büyük destek gelecektir.

Doğu Türkistanlılar PANA Filmi ziyaret resimleri ile ilgili görsel sonucu

Doğu Türkistan’dan gelen ve  Uygur Türklerinden oluşan Turist Kafilesi PANA Filmi ziyaret etti.(2013)

Kaynak : http://marmarishaberleri.com/haber_detay.php?id=69

Etiketler: » » » » »
Share
1098 Kez Görüntülendi.