logo

trugen jacn
21 Aralık 2016

HALEP’I GEZMEK İÇİN SINIRA GELEN MOTOSİKLETLİ ESRARENGİZ ÇİNLİ SEYYAH GERİ CEVRİLDİ.

motosikletkli-hitay

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Motosikleti ile Türkiye üzerinden Suriye sınırına gelen ve ateş,kan ve yıkıntılar içindeki Halep kentine gezmek amacı ile Cilvegözü sınır kapısına gelen  motosikletli esrarengiz Çinli  ” Seyyah “‘ın  sınır kapısından geri çevrildiği bildirildi.
TTrt.Türkiye’nin Sesi radyosu ve diğer Ajansların  de bildirdiğine göre Çen Liyang Çüen adlı bir Çinli  motosikleti ile seraber bir kaç gündür,İHH Vakfı’nın  “Halep’e Yol Ver ! ” kampanyası çerçevesinde Hatay’ın  Reyhanlı İlçesi  Cilvegözü sınırında bekleyen  binlerce kişinin kaldığı kamplarını dolaştığı ve daha sonra Cilvegözü sınır kapısına gelerek kendisinin Halep’i gezmek istediği iddia ederek geçiş izni verilmesini istedi.  Tek kelime Türkçe bilmeyen bu esrarengiz Motosikletli  bu Çinli Çen, el ve kol hareketleri ile Halep’i ziyaret etmeden geri  dönemeyeciğini ısrarla anlatmaya çalıştığı ancak, kendisine geçiş izni verilemeyeceği  daha sonra  bulunan  bir tercüman aracılığı ile kendisine anlatıldı.Bunun üzerine esrarengiz Çinli Seyyah’in  motosikleti ile birlikte sınır kapısından ayrıldığı bildirildi.

Suriye sınırında Çinli ve Polisin Güldüren diyaloğu
Hatay’ın Reyhanlı ilçesine Suriye’nin Halep kentine gitmek için motosikletiyle gelen Çinli Chen Liang Quan’ın, Cilvegözü Sınır Kapısı öncesi kurulan kontrol noktasında bir polis memuru ile diyalogu güldürdü.  Ancak görevli polislerden birinin Quan’a, “No smoking” (Sigara içmek yasak) demesi çevrede gülüşmelere neden oldu. Daha sonra geçişlerin yasak olduğunu el hareketleri ile anlatmaya çalışan polise İngilizce bilen bir kişi yardımcı olduğu bildirildi.

Uzmanlar,Motosikleti ile ülkemizi bir baştan bir başa dolaşan esrarengiz Çinli’nin Türkiye’nin en hassas  bir bölgesine  ansızın  gelmesini manidar ve şüpheli bulunuyor.   Katil Esed ve müttefikleri Rusya ve İran’ın Halep kentini acımasızca bombardıması  sonucu mahsur kalan  sivillerin Halep’ten tahliyesi  için   özellikle  Doğu Türkistanlı gönüllülerin de bulunduğu  binlerce kişinin arasında bu sözde Çinli Turistin günlerce dolaşmasının Çin yönetiminin  görevlendirmesi,yardımı ve yönlendirmesi olmadan asla mümkün olamayacağını  ve bu esraraengiz Motosikletli Çinli’nin istihbarat toplamak amacı ile gelmesinin büyük bir ihtimal dahilinde olduğunu belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » »
Share
986 Kez Görüntülendi.