logo

trugen jacn
23 Eylül 2016

ABD-UYGUR DERNEĞİ BAŞKANI AZİZ : Dr.TOHTI BİR VATANSEVER VE BİR MÜCADELE ADAMI

UYGUR-AMERİKA MEDENİYET DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN DİLDAR AZİZ HANIM,UYGURLARIN VİCDANI Dr.İLHAM TOHTI’NİN 23.09 2014’DE ÖMÜR BOYU HEPSE MAHKUMİYET HABERİNİ  DUYDUKTAN SONRA ONUN HAKKINDAKİ DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ BİR AÇIKLAMA İLE DUYURMUŞTUR. ONUN SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN YAPTIĞI PAYLAŞIMINI AŞAĞIDA PAYLAŞIYORUZ.

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Dr.Tohtı ile en son yaptığımız telefon sahbetimiz hale dün gibi hatırımdadır. Dr.Tohtı ,bu sohbetimizde bana aynen  şu cümleleri  söylemişti ;  

  •  UYGURLARIN ÖNDERLERİ, UYGURLAR İÇİN GÜNÜMÜZDE NEYİN VE    NİÇİN EN ÖNEMLİ OLDUĞUNUN BİLİNCİNDE OLMALILAR.
  • GÜNÜMÜZDE UYGURLARIN EN MUHTAÇ OLDUĞU TEK VE ÖNCELİKLİ MESELE,BİRLİK VE BERABERLİK MESELESİDİR.(İTTİFAKLIK)
  • GÜNÜMÜZDE UYGURLARIN BİRLİK VE BEREBARLİĞİNE HER ZAMANKİNDEN  ÇOK DAHA FAZLA MUHTAÇ DURUMDAYIZ.
  • UYGURLARI GELECEKTE   OLUMLU BİR SONUCA  ULAŞTIRACAK(Birlik ve Bereberliği Sağlayacak)EN ÖNEMLİ ETKEN SAĞLAM VE DOĞRU  BİR  DİNİ İNANÇTIR.
  • MÜBAREK İSLAM İNANCIMIZ ANCAK, BİZİ AMACIMIZA ULAŞTIRACAKTIR. ÇÜNKÜ UYGURLAR HİÇ BİR DEVİRDE VE HİÇ BİR  ZAMAN  DİNİ İNANCINDAN ASLA AYRI KALMADILAR VE ASLA DA    AYRI KALAMAZLAR.
  •  UYGURLARI DOĞRU VE SAĞLAM DİNİ İNANÇLARINA SARILARAK , ANCAK KENDİ ARALARINDAKİ BİRLİK VE BERABERLİKLERİNİ SAĞLAYABİLİR .
  • İSLAM İNANCI UYGURLARDA BİRLİK VE BERABERLİĞİ TEMİN EDEBİLECEK  YEGANE VASITA VE GÜÇTÜR.
  • ONUN İÇİNDİR Kİ, BU HALK (ÇİNLİLER) UYGURLARIN DİNİNDEN ÇOK KORKARLAR .”

Bu gün Dr.Tohtı’nın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını,bütün siyasi ve vatandaşlık haklarından mahrum edildiğini ve tüm mal varlığının müsadere edildiğini duyarak çok üzüldüm ve kahroldum.
Ben şuna kesinlikle inanıyorum ki ; Doç.Dr.İlham Tohtı ömür boyu hapis cezasına çarptırılmayı hak eden  bir kişi asla değildir.
Esas mahkum edilecek olanlar ise, Dr.Tohtı gibi cesur ve yüreği sevgi dolu(Od yürek) insaniyetçi,Hakkaniyetçi insanların insanı hak ve temel özgürlüklerini savunduğu için onu mahkum edenlerdir.
Bu zalimlerin cezasını Cenab-i Hak ergeç kendi adaleti dahilinde en sert şekilde verecektir.İnşaallah,

Dr.TOHTI BİR  OD YÜREK BİR VATANSEVER,CESUR,FEDAKAR VE KAHRAMAN  BİR MÜCADELE ADAMI OLARAK UYGUR TÜRKLERİNİN KALBİNDE MENGGU YAŞAYACAKTIR !

                                                                                                          23.Eylul 2014 Virginya -ABD.

 

Etiketler: » » » » » » »
Share
1095 Kez Görüntülendi.