logo

trugen jacn

ANKARA SANAT PLATFORMU’NDAN 9 YAŞINDAKİ MÜCAHİT KAŞGARLI’YA BAŞARI ÖDÜLÜ

mirkamil-mujahit-qosh-mukapat-1.jpg

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Diaspora’da yaşayah Doğu Türkistan Türklerinin gurur kaynağı olan  ve İstiklal marşı başta,Doğu Türkistan’daki Çin baskı ve zulmünü dillendiren şiirleri etkili ve güzel bir şekilde okuyan,  Çanakkale şehitlerini anma töreni başta bir çok etkinlik ve Festivallar ile Tv. larda okuduğu etkili ve içten şiirleri ile tanınan şiir okuma şampiyonu   9 yaşındaki Mücahit Kaşgarlı’ya Ankara Sanat Platformu tarafından bu yılın en iyi Şiir Okuyan Sanatçısı ünvanı verildi bir ödülle teltif edildi.  Ayrıca,Mücahit Kaşgarlı’nın Babası gazeteci ve yazar Mirkamil Kaşgarlı ile  eşine de  ” En iyi Evlat Yetiştiren Aile ödülü” verildi.


Ödül töreni 23 Temmuz 2016 günü Başkent Öğretmen evinde yapıldı. Törende konuşan Ankara Sanat Platformu başkanı Sultan Ateş Ankara Sanat Platformu ve çalışımaları hakkında bilgi vererek şöyle konuştu ; “Ankara sanat Platformu 2001 yılında kurulmuş olup,15 yıldır Türkiye ve Türk dünyasına yönelik sanat ve edebiyat alanında sanat ve sanatçıları destekleyici faaliyetler yürütmektedir. Bu yıl 3. Kez ödüller verilmektedir. Bu yıl ödüller  Azerbaycan başta olmak üzere Kerkük,Doğu Türkistan,Balkanlardaki Türk Topluluklarını temsil eden sanatçılara verilmiştir. Bu yıl Doğu Türkistan’dan çok dikkat çekiçi bir Şiir Okuma Sanatçısı olan bir evladımıza Mücahit Kaşgarlı’yı Şiir Okuma Şampiyonu ödülüne  layık görülmüştür, Mücahit Kaşgarlı kendisi küçük olmasına rağmen,koskocaman bir yürek taşımakta ve mensubu olduğu Doğu Türkistan’ın sıkıntılı durumu okuduğu cesur.içten ve etkileyici şiirleri ile bize ve Türk toplumuna iletmektedir.Kıymetli Türk evladı Mücahit Kaşgarlı’ya  teşekkür ediyoruz ve başarılar diliyoruz. Mücahit Kaşgarlı Doğu Türkistan’Türklerinin  sesi olmayı devam ettiirmesini ümit ediyoruz.  Ayrıca,Mücahit Kaşgarlı’yi yetiştiren ve şiir okuma sanatına teşvik eden ve yönlendiren kıymetli Ailesini de “En İyi Evlat Yetiştiren Aile” olarak ödüllendirdik.Kendilerini kutluyorum.” Şeklinde konuştu.


Ankara Sanat Platformu Başkanı Sultan Ateş ayrıca Türk dünyasına ait şiir kitapları yayınladıklarını önümüzdeki aylarda Uygur Türklerinin şiirlerini tanıtan bir şiir kitabı da yayınlayacaklarını de açıkladı.
Şiir Okuma Şampiyonu Mücahit Kaşgarlı’nin Gazeteci ve yazar olan babası Mirkamil  Kaşgarlı Oğlu Mücahit kaşgarlı ile Kaşgarlı ailesine verilen ödülden dolayı  mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını belirterek şöyle konuştu ; “ Oğlum Mücahit’te  çok küçük yaşta  şiir okuma yeteneği olduğunu keşfettim ve şiir okumaya teşvik ettim ve yönlendirmeye çalıştım. Evde baba oğul ve öğretmen ilişkisi içerisinde şiir ezberliyoruz.Kendisi şimdi bir kısmı çok uzun olmak üzere yaklaşık  15 şiiri ezberden okuyor.Son 6 yıldır bir çok kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı.Oğlum Mücahit şiir okuma yolu ile Doğu Türkistan’ı ve davasını tanıtmaya gayret ediyor.Bu suretle biz görevimizi yerine getirmeye çalıştığımızı düşünüyoruz.”dedi.

Etiketler: » » » »

Share
1677 Kez Görüntülendi.