logo

trugen jacn
10 Haziran 2016

HİNDİSTAN’DA ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ RAMAZAN YASAKLARI PROTESTO EDİLDİ.

Uygur haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Doğu Türkistan’ı işgal altında tuttuğu  Doğu Türkistan’da geçmiş yıllarda olduğu gibi bu Ramazaan ayında da Müslüman Uygur Türklerine karşı Orucu tutmayı engelleyen ve Ramazan ayına özgü ibadetlere kısıtlama,engelleme ve yasaklamalar getiren Çin İşgal  yönetimi Hindistan’da kınandığı  ve şiddetle protesto edildiği bildirildi.
Hindistan’in kuzeydoğusun’da yer alan Uttra Pradaş eyaletinin merkezi Loknow kenti’nde toplanan Hintli müslümanalan 9 Haziran 2916 Salı günü kent’in en büyük meydanında toplanarak hazırladıkları pankart ve sloganlarla Çin’e tepki lerini ortaya koydu ve Ramazan yasaklarını protesto ettikleri belirtildi.
Reuters – india Ajansı tarafından hazırlandığı  biildirilen youtube’ ve diğer sosyal medya platformlarında paylaşılan video görüntülerinde Hindistanlı Müslümanlar Çin Lideri Xi’nin posterlerini yerlerde sürükleyerek ve daha sonra da yakarak ve ceşitlı sloganlarla protesto ettikileri görülüyor. Sosyal medya’daki viddeo’da  ve Hindista’in Hind Ölçüsü adlı internet sitesine konuşan Protestocu Hintli Müslüman şunları söylediği  görülüyor ;  “ Komünist Çin yönetimi işgal ettiği Doğu Türkistan’da Uygur Müslüman Kardeşlerimize her yıl orucu yasaklıyor ve ramazan ibadetlere kısıtlama ve engeller çıkarıyor.Biz Çin’in bu temel insanı ve ibadet özgürlüğüne karşı saldırılarını kabul etmemiz mümkün değildir.Bunun için Çin’i uyarmak ve tepkilerimizi ortaya koymak için bu protesto eylemlerini düzenledik.Çin önümüzdeki günlerde bu engel ve yasakları kaldırmaması halinde Çin mallarını meydanlarda yakarak tepkilerimizi daha da sertleştireceğiz. Çin mallarını de satamayacağız. Duuyarlı bütün Hinidisitan halkı bizi destekleyeceklerine inanıyorum.” Şeklinde konuştu

Etiketler: » » » » » »
Share
1697 Kez Görüntülendi.