logo

trugen jacn

YAZAR FARUK KÖSE : DOĞU TÜRKİSTAN SORUNU YENİ HÜKÜMET PROGRAMINDA YER ALMALIDIR

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Mazlum Doğu Türkistanlıların gerçek ve samimi dostu ,Vicdanlı,Merhametli Gönül adamı ve Müslüman mazlumlar arasında ırkı yönden ayırımcılık yapmayan ve fark gözetmeyen,  Alla Taala’nın ADİL SIFATINA VE MÜSLÜMAN KARDEŞLER ARASINDA ADİL OLUNUZ emri ilahisine uygun hareket eden Gazeteci-Yazar Sayın Faruk KÖSE 2014’te Ahmet Davutoğlu hükümeti kurulurken,de Doğu Türkistan meselesinin Hükümet Programına alınması yönünde bir yazı yazmış ve gazetesindeki köşesinde yayınlamıştı.

2 yıl sonra yine aynı talebi gündeme getiriyor ve sosyal medya ortamında paylaşıyor. Sayın Farik Köse’nin  Binali Yıldırım  Hükümetinden aynı talepte bulunuyor. Kendisinin  22 Mayıs 2016’daki paylaşımı aynen şöyle ;

” Yeni Hükümet’in programına alacağı en önemli “dış politika” ödevi, Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’a en yüksek düzeyde ve tüm gerekleriyle birlikte sahip çıkmak ve orada yaşanan zulmü tüm Dünyaya duyurarak Çin Hükümeti üzerinde yoğun bir baskı oluşturmak olmalı.”

 

Gazeteci Yazar Sayın Faruk Köse’nin 03 Eylul 2014’te Haber Sitemizde yayınlanan köşe yazısını  aşağıda aynen yayınlıyoruz.Allah kendisinden razı olsun.

YENİ AKİT YAZARI FARUK KÖSE’DEN YENİ HÜKÜMET’E ÇAĞRI : DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ UYGURLARIN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN NE YAPACAĞINIZI DE BELİRTMELİSİNİZ ..!

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Doğu Türkistan ve Müslüman Uygur Türklerine yakın ilgisi ve bu davayı gündeme taşıyan etkin yazıları ve büyük katkıları ile tanınan Gazeteci-Yazar Sayın Faruk Köse, bugün (03 Eylül’de) Yeni Akit gazetesindeki köşesinde yayınlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan ve Meclis’te okunan Hükümet programını tahlil eden yazısında Hükümete çağrıda bulunarak “ Doğu Türkistan’daki Uygurların sorunlarını çözmek için ne yapacağınızı de belirtmelisiniz.” Cümleleri ile Doğu Türkistan meselesine Hükümetin ve kamu oyunun bir kez daha dikkatini çekti.
Gazeteci-Yazar Faruk Köse “ Hükümet Programının Gereği” başlığını taşıyan makalesinde Doğu Türkistan ve benzer sıkıntılar yaşayan Müslümanlar ile ilgili şunları dile getirdi ;
“Program, Türkiye’nin dünya’nın her tarafındaki mazlumların, mağdurların, Mültecilerin ve muhtaçların yardımına koşmasının temelinde, tarih misyonumuz olan adalet ve yardımlaşma ilkeleri yatmaktadır.”
– Program’da dünyanın her tarafına ilişkin politikalar sıralanıyor da.Doğu Türkistan’dan tek kelime edilmiyor.Çin’in zulmü altında el’an soykırım yaşayan Doğu Türkistan’daki Uygurların sorunlarını çözmek için ne yapacağınızı de belirtmelisiniz.”
– Hükümet programı hakkında dikkat çekilmesi gereken hususlar hakkında şimdilik bunları seçtim. Ne dersiniz ? “ Millet’e Hizmetçi” olmayı vaad eden Hükümet bu yazdıklarımı hesaba katar mi ?” cümleleri ile sonlandırdı.

Kaynak : 03.09.2014 tarihli Yeni Akit Gazetesi

Etiketler: » » » » » » » » »

Share
1600 Kez Görüntülendi.