logo

trugen jacn
10 Mayıs 2016

BELÇİKA’DA UYGURLARIN VİCDANI Doç.Dr. İLHAM TOHTI İÇİN KONFERANS DÜZENLENİYOR

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Bir süre önce  Almanya merkezli Avrupa Doğu Türkistan Derneği Başkanı Enver Can’in  girişimi ile  teşkil edilen   “Ilham Tohti Insiatifi ” grubunun  öncülüğünde Çin’in ömür boyu hepis cezasına mahkum ettiği Uygurların Vicdanı,Uygur Hukuk ve Demokrası Hareketie Lideri Doç.Dr İlham Tohtı için bir uluslara arası konferans düzenliyor.
Avrupa Parlamentosu’nun merkezi  Belçika’nın başkenti Brüksel’de  Avrupa Parlamentosu binasında 25 Mayıs 2016 tarihinde  toplanması açıklanan Bu Konferans’a Avruapa Parlamentosu’nun  Türk kökenli  Bulgaristan  milletvekili, Liberal Parti üyesi İlhan  Kücük  ev sahipligi yapıyor. Konferans’in  düzenleyicileri olarak  ise,  “Ilham Tohti Insiyatif  grubu’nun yanısıra  BM.lerde Temsil Edilmeyen Milletler Teşkilatı( UNPO) ile   Almanya da faaliyet gösteren  Yok Olma Tehlikesindeki Milleteleri Koruma Teşkilatı (Geselschaft für bedrohte Völker) ve Liberal Demokrası Gurubu   de  yere alıyor.

İlham Tohtı İnsiyatif’ndan verilen bilgilere göre, Dr.Tohtı için düzenlenecek Konferans, 25 Mayıs 2016 günü, saat 15,30-17,30 saatleri arasında devam edecek Dr.İlham Tohtı Konferansına düzenleyici Kuruluşların Başkan ve  temsilcileri  katılıyor. Konferansa ayrıca,  Avrupa Parlamentosu’nun bazı üyeleri,Uluslara arası insan hakları  ve Hukuk Teşkilatlarının Temsilcileri davet edilmiş olup,bu kurum ve kuruluşlara mensup yetkililerin  konferansa iştirak ederek,  Dr.Tohtı hakkındaki görüş ve düşüncelerini   açıklamaları  bekleniyor.

Etiketler: » » » » » » »

Share
1645 Kez Görüntülendi.