logo

trugen jacn
31 Mart 2016

ÇİN’DEN, UYGUR TÜRKLERİNE HİTLER ALMANYASINI HATIRLATAN FAŞİST UYGULAMALAR

Hitay CamiUygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İşgalcı Çin’in , Doğu Türkistan’da Uygur Türklerini baskı,zulum,işkence,etnik assimilasyon dini ve ırkı soykırım uygulamalarında sınır tanımıyor.Son ulaşan bilgilere göre Çin’in uygulamaları 1940’lı yıllardaki Hitler Almanyasının faşist uygulamalarını aratmıyor.

Çin’in Doğu Türkistan’daki insanlık dışı uygulamalarını resim ve görüntülü olarak kanıtlamak aşağıda okuyacağınz tedbirler nedeniyle imkansız ,hatta bunu kanıtlamak isteyen kişinin tüm  hayatına mal olabilecek mahiyette bir   husus. Ancak,ülkemize gelenler ziyaretcilerden  kendilerinin bizzat yaşadıkları baskı ve zulmü anlatmaları ile  bu bilgilere ulaşabiliyoruz.Doğu Türkistan ile aynı durumda olan Çin işgalindeki Tibet’te Budist Rahipler canları pahasına  Çin’in işkence ve zulüm uygulamalarını resim ve görüntü şeklinde  dünya’ya ulaştırmayı başarabiliyorlar. İnşaallah önümüzdeki dönemler Doğu Türkistan’dan de bu işleri becerebilen kahraman Mücahitilerin ortaya çıkacağından hiç şüphemiz yoktur .

Mahallelerde Giriş Çıkışlar Kontrol Altında
Doğu Türkistan’ın  kültür ve medeniyet sembolü kentlerinden birinden  gelen bir Uygur Türkü’nün anlattıkları Hitler Almanyası’nın Yahudileri kapattığı gettolar ile onlara uygulanan baskı ve zulümlerini anlatan filmleri hatırlatıyor.

Bu kentten gelen kişi kendi mahallesindeki durumu şöyle anlatıyor,
Mahallemiz şehir merkezinde ve eski bir yerleşim yeri.Yaklaşık 500 hane insan yaşamakta. Mmahallemizin ortasından geçen bir cadde,ana yola açılıyor.Ayrıca bu ana cadde ve diğer mahallelere açılan birkaç tali yol ve sokaklar mevcut.Talı yollar ve sokakların çıkışı duvarlar ve demir kafeslerle kapatılmış durumda. Mahalleyi ana cadde’ye açılan  tek ana yol açık.Tek giriş çıkış buradan yapılıyor. Bu tek kapıda Polis noktası var.Ayrıca Mahalli yönetim biriminin elemanları de  24 saat aralıksız nöbet tutuyor.Bunlarda mahalle’de oturanların listesi var.Evine gitmek isteyenler Çin polisi tarafından kimlik kontrölüne tabi tutuluyor ve mahalle Listesine de bakılıyor.Ayrıca mahalle idari birimine mensup görevliden kişinin  o kişi olup olmadığı kontrol ve teyit ediliyor.Evine gitmek isteyen kişi bu şekilde kontrole tabi tutularak evine gitmesine izin veriliyor. Bu kontröllerde mahalle sakininin kıyafeti, sakal ve diğer durumları kontrol ediliyor.40 yaşının altında olanların sakalları kesiliyor.Kıyafetleri dini değerleri hatırlatıyorsa veya benziyorsa çıkarılıyor.Ondan sonra girişlerine izin veriliyor.
Hanımların ise kıyafetleri ve saçı ve baş örtsüne bakılıyor.İslama uygun veya daha tesettürlü giyimler zorla değiştiriliyor.Baş örtülerine bakılıyor.Girişlerdeki kontrol noktasındaki resimlere uygun olup olmadığına bakılıyor.Uygun olmayanların çıkışlarına izin verilmiyor.
Mahale’de oturan yakınlarına ziyarete gelen misafiriler ise,ziyaret edeceği ve misafir olacağı evin sahibi bizzat gelerek ancak ziyaretçi ve misafirini imza karşılığı ve kimlik kontrolünden sonra kendisi bizzat   evine  götürebiliyor.
Bu noktadaki kontröllerde cep telefonları görevli polislerce kontrol ediliyor.Mesajlarda Allah,Muhammed,Besmele başta dini metinlere özellikle bakılıyor. Bu dini metinlerden her hangi biri bulunduğu takdirde derhal tutuklanıyor ve Mahalle’de Materyal Ambarı adı verilen Hapishanelere kapatılıyor.Burada siyasi ve beyin yıkama eğitimlerine tabi tutuluyorlar.Bu Malzeme depo’na atılanlar için sorgulama ve yargı  söz konusu değil.Tamamen  Mahalle  İdari biriminin emir ve kontrolü altında tutuluyor.


Evler Sürekli Aranıyor ve kontrol ediliyor
Bunların dışında mahalledeki bütün evler Polis ve mahalli idari birimi(Ahali Komitit) elemanlarınca sürekli aranıyor.Evlerde kur’an-i Kerim,din bilgisi, dua kitapları(Heftiyek) ve dini kitapların bulundurulması yasaktır.Bulunduğu taktirde müsadere ediliyor ve para cezası kesiliyor.
18-35 yaş Arasında Gençlerin Tamamı  Hapiste
Dışarıda 18-35 yaş arasında gençleri görmek mümkün değil.Onlar Çinli işgalcilere  göre potansiyel suçlu.Hepsi  tutuklular. Telefonunda yasaklanan konuların bulunması,sakal bırakılması,izinsiz namaz kılmaları, çocuklarına veya yakınlarına süreler öğretmesi vebenzeri eylemleri ve diğer küçük kabahatler onların tutuklanmaları için bir sebep olarak gösteriliyor.Bunlar toplumda “İz Direksiz Yok Bolup Ketkenler = Habersiz ve iz bırakmadan ortadan kaybolar “ olarak tarif ediliyor.Hükümetin tutukladığını söylemek bile suç kabul ediliyor.Ancak,toplumda kavga,gürültü yapmak,komşuları rahatsız etmek,çalmak,içki içme,serhoş olma ve serhoşların toplumu rahatsız etmesi hiçbir zaman suç olarak kabul edilmiyor.Onlar için her hangi takip veya soruşturma yapılmıyor.

İslam Dini,ÇKP.nin Kontrol ve Tahakkümü altında
Müslümanaların dini hayatı ve din  hizmetleri Çin Komünist Partisi’ne bağlı Siyasi Danışma Birimi= Siyasi Kengeş’in kontrolü ve tahakkümü altında olup,imam ve hatipler bu ÇKP.’ne bağlı birim tarafından yönetilirler. Cami imamları ayrıca ÇKP.yönetiminin birer maaşlı elemanı olarak dini yasakları de kontrol ile sorumlu tutuluyor. Örneğin ;
• Hanımların tesettürlü ve hicaplı gezmeleri
• Erkeklerin sakalı(40 yaşından küçüklere yasak)
• 18 yaşından küçükler camiye girmeleri yasak
• Öğrenciler, Devlet Memurları ve ÇKP.üyelerinin Cami’ye ibadet amacı ile girmeleri ve namaz kılmaları yasaktır.
• Hutbe ve vaazlar bu İmamlara Siyasi Danışma Konseyi tarafından yazılı olarak veriliyor.Bunun dışında konuşmak yasak ve konuşursa suç işlemiş olur.
• Cami imamlarının cenaze evine gidip Kur’an okumaları,Nezir yemeğine katılmaları yasaktır.
• ÇKP.nin bu memur imamları hükümete itaat etmenin ve Çin yasalarına uymanın dini vecibe olduğunu sürekli teşvik etmekle mükellef
• Çin vatandaşlarının ÇKP.yönetimine sadık olmalarını her namazdan sonra tekrarlamaları zorunlu
• ÇKP.İmamlarından başka din adamlarının Cenaze namazı,çocuklara isim verilmesi vebenzeri sosyal ve ailevi dini etkinlikleri icra etmeleri yasaktır.
• Çocuklara isim verilmesi ile ilgili Siyasi Danıışma biriminin çıkardığı “Uygur Kişi İsimleri” adında bir kitapçık’a göre aileler çocuklarına isim seçmek zorundadır.Diğer isimler yasaktır.
• Dini ve milli içerikli isimler, olaylar, güncel cihat ve ayaklanma hareketleri hatırlatan adları, isim veya marka olarak kullanmak kesinlikle yasaktır.

Örneğin ; İslam Müslim,Müslime,İrfan,Arafat,Sedat Saddam, Mustafa,  Kemal ve T.C Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi isimlerin verilemeyeceği bu listelerde özellikle yazılıdır.
• Ayrıca,ÇKP.işgal yönetiminin çıkardığı “ Kanunsuz Dini Hareketlerning 73 Türlük İfadesi = Yasa dışı dini eylemlerin 73 türde ifade edilimesi “ adı ile yayınlanan bir el kitabı de bulunuyor.
Teşekkür : Çinli işgalcıların bu insanlık dışı uygulamalarına ait bilgileri paylaşan Kardeşlerimize teşekkür ederiz. (UYHAM)

Etiketler: » » » » » » »
Share
1592 Kez Görüntülendi.