logo

trugen jacn
30 Mart 2016

İŞGALCI ÇİN’İN TEKLEMAKAN’DA “ ÇÖL GULAGLARI “ KURDUĞU ORTAYA ÇIKTI.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İşgalcı Çin’in , Doğu Türkistan’da Uygur Türklerini daha çok bastırmak ve bir an önce imha etmek için, akla hayale gelmedik assimilasyon ve soykırım uygulamalarını hayata geçiriyor. Bunun son örneği ise, Çin işgal yönetiminin 2 yıl önce uygulamaya koyduğu Materyal Ambarı= Malzeme Deposu ” adını verdiği   toplama kamplarıdır.  Sovyet Diktatörü  Stalin’in 1930’lu yıllarda Sovyet esiri olan çeşitli Milletlere mensup aydınları yok etmek için Sibirya’da kurduğu Kulag adı verilen ölüm kamplarının bir benzerini Çin’in Doğu Türkistan’ın Teklemakan bölgesinde kurduğu ortaya çıkmış bulunuyor.
Almanya merkezli Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi (ETİC)’nin haber sitesinde yer alan bilgilere göre Çin işgal yönetimi 2014’te Doğu Türkistan’in Türklerin kahir ekseriyeti oluşturduğu Hoten,Yarkent,Kaşgar,Aksu ve Turfa bölgelerinde genellikle Teklemakan çölünde “ Materyal Ambarı = =Malzeme Ambarı “ adını verdikleri 300- 500 kişi arasında tutuklunun barınabildiği kamplar kurduğu bildirildi.İşgal yönetiminin bu Kampları 2014’te gizlice kurduğu ve bunu resmi ajanslarında dahi açıklamadığı de haberin ayrıntısında yer alıyor.


İşgalcı Çin’in insanlık dışı yöntemler uyguladığı bu Temerküz Kampları Tarım bölgesinin en küçük idari birimlerinde dahi bulunuyor. Güngşe adı verilen küçük idari birimlerdeki bu Materyal Ambarları”’nda 200-300,daha büyük birimlerdeki kamplarda ise 300-500 civarında kişinin tutuklu bulunduğu bildiriliyor. Bu kamplardaki tutuklular arasında kadın ve çocukların de bulunduğu bildiriliyor. Ttutuklanıp bu Kamptlarda konulanlar yataklarını evlerinden getiriyorlar. Kamplarda kalanların dışarıdan yemek getirmeleri yasak olup verilen yemek için bedelleri ediliyor.
Kampta kalan tutuuklar yargı önüne çıkarılmıyor ve ne kadar tutuklu kalacakları kendilerine bildirilmiyor.2 yıl önce bu Malzeme Ambarları adı ile açılan utanç kamplarına kapatılanaların büyük bölümünün daha burada bulundukları ifade ediliyor.
Kampta kalanlara sürekli “ Siyaset ve Beyin yıkama Eğitimi” veriliyor.ÇKP. ve ounun Liderlerinin öğretileri ezberletiliyor.


Bu Çin Gulaglarına kapatılanların suçları ise şöyle sıralanıyor ;
1. CKP.yönetiminden izinsiz ve kota dışı doğum yapan kadınlar
2. Yasa dışı olarak çocuklara dini eğitim veren din adamları
3. İşgal yönetiminden izinsiz bir şekilde İmamlık yapanlar
4. İzin almadan cenaze namazı kıldırınlarx
5. Bazı küçük kabahat ve  basit suç işleyenler
Bu kamplara kapatılanlar sadece Müslüman Uygur Türkleri olup,aynı köy ve bölge’de yaşayan etnik Çinli göçmenlerden buralarda tutulanlar bulunmuyor.Çinli işgalcılar bu kamplarda dahi etnik ayırımcılık ve farklı uygulama yapıyorlar.
ETİC.’in haberine göre, Çinli İşgalcıların bu “ Malzeme Deposu = Materyal Ambarları “ adı ile Doğu Türkistan çapında kurdukları bu utanç kamplarında yakalaşık 300 bin kişinin olduğu belirtiliyor,


Uzmanlar,İşgalcı Çin’in bu GULAG’ları tesis etmelerinin esas amacının esir aldığı Müslüman Uygur Türklerini sessiz ve sedasız ve gizli bir şekilde ailelerinden ve hayattan koparmak ve bu suretle Doğu Türkistan’ı “Yaşayan ancak,ortada Olmayan Ölüler” ülkesi haline getirmek olduğunu ifade ediyorlar.

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
2803 Kez Görüntülendi.