logo

trugen jacn
29 Mart 2016

İŞGALCI ÇİN LİDERİ Xİ PRAG ZİYARETİNDE TİBETLİLERCE SERT ŞEKİLDE PROTESTO EDİLDİ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping resmi ziyareti için geldiği Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ta protestolar ile karşılandı. Prag sokaklarına asılan Kızıl Çin bayrakları indilip yerlerine Tibet’in işgal ettiği Tibet bayrakları çekildi.Çin bayraklarına protesto amacı ile boyalar atılarak kirletildi. Çin’in Tibet politikasını protesto eden bir grup bayrakları indirip yerine Tibet bayrakları asmak isteyince polis devreye girdi. Direklere tırmanan ve kendilerini zincirleyen eylemcilere güvenlik güçleri müdahale etti, 12 kişi gözaltına alındı. Aktivistler, Çin’in insan halklarını ihlal ettiğinden dolayı bu eylemi düzenlediklerini ifade etti. Bazı bayraklarsa bir gece öncesinden siyah boyalarla karalandı. Polis bu kişileri arıyor.

Devlet başkanlarını karşılamak isteyen Çinli vatandaşlarla sürgünde yaşayan Tibetli eylemciler arasındaki gerilimi de güvenlik güçleri yatıştırdı.

Çinli lider Xi Jinping öğle saatlerinde Prag’a vardı. Devlet başkanı, iki günlük resmi ziyareti boyunca ekonomik işbirliği konularını mevkidaşı Milos Zeman ve ev sahibi yetkililerle görüşecek. İki ülke, 21 milyar Dolar’lık ticaret hacmini artırmayı hedefliyor.

Kaynak : http://tr.euronews.com/2016/03/28/

Etiketler: » » » » »
Share
1045 Kez Görüntülendi.