logo

trugen jacn
10 Şubat 2016

İŞGALCI ÇİN’DEN MÜSLÜMAN UYGUR TÜRKLERİNE “ÇAGAN” DAYATMASI

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Doğu Türkistan’dakı Çin işgal yönetimi esaret altında tuttuğu Müslümanz Uygur Türklerine karşı ve en aşağılık baskı,zulum,etnik assimilasyon ve ırkı aşağılama uygulamalarını sürdürüyor. Müslüman Uygur Türklerinin dini inançları gereği namaz,ouruç,zekat ve oruç başta bütün dini ibadetlerine engeller,kısıtlamalar ve yasaklar koyarken,Kurban,Ramazan ve Nevruz bayramlyarı “Aşırı dini radilalist ve Bölücülüğü Çağrıştıran Eylemler” olarak yasaklanıyor.  Doğu Türkistan’i Çinlileştirmek için büyük teşviklerle getirdikleri Çinli göçmenlerin karanlık çağlar öncesi bir dini ritüel ve pagan inanışı olan Çagan bayramını onlarla birlikte kutlamaya zorla dayatıyor.


Çin’in çağdışı Pagan inanışına göre, bu yıl Maymun yılına giriyor. Çin yeni yılının başlaması  dolayisiyle 10 gün sürmesi beklenen Yılbaşı kutulamaları Çin’de tatil olarak kabul ediliyor.Bütün resmi daireler,işletmeler ve işyereleri yasal zorunluluk olarak kapatılıyor ve milyonlarca etnik Çinli ailelerinin yanına gitmek ve onlarla birlikte kutlamak için seyahat ediyor .Bu yasaklamalar Müslüman Uygurlar için de çok titiz bir şekilde uygulanıyor.


İşgalcı Çin’den Müslüman Uygurları Aşağılayan uygulamalar

İşgalçı ÇKP yönetiminin bu yılkı Çağan kutlamaları başkent Urumçi’de ÇKP.Sözde Özerk bölge Genel  genel sekreteri ve Pekin’in Doğu Türkistan’daki Kellekeser Küçük Tiranı  Nazi kafalı Cüce Cang tarafından başlatıldı.Diktatör Cang açılış konuşmasıında” Bu yılkı Mübarek (! haşa Fete’lerde ) Kutlamalarda  toplumsal,siyasi,düşünce,genelleştirme,Stratejik olarak aynı cephede birlikite  saf tutmak ve diğer bütün sahalarda ÇKP.programlarını bihakkin yerine getirilmelidir.13. Beş yıllık Planı(Doğu Türkistan’ın etnik Çinlilerin Yaşadığı bir Toprak Parçası Haline getirilmesi plan) en seri ve en pratik ve en iyi şekilide gerçekleştirilmesi çok önemlidir.”  sözleri ile başlattı.


Çin maymun yılı bahar Bayram’ını bahane ederek Doğu Türkistanlı Müslüman Uygurları büyük küçük yaşlı genç ve kadın erkek ayrımı yapmaksızın  Çagan kutmalamalarına zorla drayatıyor ve iştirak ettiriyor. Bu kutlamalar  için tarihi Kaşgar şehrindeki İslamin sembol ve kutsal  mabedi Eyidgah Cami önündeki meydanda herkesi yaşlı dede ve  ninelerimizi zorla dans etmeye zorluyor.
İşgalcı Çin yönetimi geçen yılın Çagan bayramında yine aynı mekan başta olmak üzere , Doğu Türkistan genelinde Uygurların “dini inançlarını softlaştırma” uygulaması çerçevesinde din adamları, camii imamları ve ev hanımlarını mahalle muhtarlığı, ÇKP.Mahalle birimi ve İşgal askerleri ve emniyet güçlerinin baskısıyla meydanlarda ve salonlarda  Çince şarkı söyleterek ve ve dansler   ettirerek zorla kutlamalarda rol almaya zorlamıştı. İşgalçı ÇKP.yönetimi bu uygulamayı bu yıl da daha yaygınlaştırarak sürdüyuyor. İslami inançlarına aykırı ve tamamen etnik Çinlilerin Pagan devrinden günümüze kadar intikal eden dini içerikli bu kutmalara katılmayı kabul etmeyen Müslüman Uygur Türkleri ise, sözlü ve fiili olarak tahkir ediliyor ve aşağılanıyor.
İşgalcı Çin’in resmi Tengritağ internet Sitesinde yayınlanan bu kutlamalara ait ibret tablosu aşağılık  resimleri sizlerle paylaşıyoruz ;

(35 kez)

Etiketler: » » » » » »
Share
1258 Kez Görüntülendi.