logo

trugen jacn
06 Ocak 2016

İŞGALCI ÇİN, UYGUR TÜRKLERİNİ YEMEK YERKEN DAHİ “TERÖRLE ” TEHDİT EDİYOR

Tavak-Terör

Yemek Tabağının Kenarındaki  yazı’da  ” Şiddet ve Terör Ülkemizde Yaşayan Her Millet Halkının  Ortak ve Tek Düşmanıdır.” cümlesi yer alıyor.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin yönetiminin 24 Aralık 2015 tarihinde Halk Kurultayı’ndan geçirerek yürürlüğe koyduğu sözde “Yeni Terör Yasası”ndan sonra işgalı altında bulundurduğu Doğu Türkistan’da baskı,zulüm ve tehdit uygulamalarını en üst düzeye çıkardıkları bildiriliyor.
ABD. merkezli New York Times gazetesi muhabiri’nin geçen yılın sonlarında Doğu Türkistan’a yaptığı 10 günlük ziyareti sırasında bizzat şahit olduklarını adı geçen gazetede  04 Ocak tarihinde yayınlaması dünya’da ve ülkemizde bir kez daha yankı buldu ve Doğu Türkistan sorununun bir kez daha gündeme gelmesini temin etti.
İşgalcı Çin’in güvenlik güçlerinin sokak başlarında,yollarda ve cep telefonlarında yaptığı arama ve kontrollerden sonra bu kez Müslüman Uygur Türklerini yemek yerlerken dahi tehditten geri durmadıkları bildiriliyor.
Sosyam medya’da paylaşılan yukarıdaki resimde ; İşgalcı Çin’in Uygur Türklerini beslenirken dahi “Terörle” tehdit ettiği ve rahat bırakmadıkları gözleniyor.
Çin İşgal yönetiminin özel olarak imal ettirerek Lokanta ve Restoranlara zorla fahiş fiyattan sattıkları porselen tabakların kenarlarında “Şiddet ve Terör Ülkemizde Yaşayan Her Millet Halkının  Ortak ve Tek Düşmanıdır ! ”  Cümlesinin yer  aldığı görülüyor.

Karikatör-Çin_Uygur

Uzmanlar, İşgalcı Çin’in  Uygur Türklerine karşı baskı,zulum ve tehditleri böyle devam etmesi halinde;  bu tür  korku ve tehditlerini   bu kez Tuvalet vebenzeri  her yerde sürdüreceğini  ifade ediyorlar.

Etiketler: » » » » »
Share
1299 Kez Görüntülendi.