logo

trugen jacn
27 Aralık 2015

ANKARA-GÖLBAŞI’NDA ULUSLARARASI BAŞKENT ŞAİRLER VE AŞIKLAR ŞÖLENİ YAPILDI.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gölbaşı Belediyesi ve Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği tarafından Uluslararası Başkent Şairler ve aşıklar Şöleni Sevgi ve Kardeşlik bildirisinde bulundular.
Gölbaşı

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Gölbaşı Vilayetler evinde gerçekleşen basın toplantısına Azerbeycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Anadolu Kardeşlik Hareketi Başkanı Uygun Alkan, GRTC Başkanı Mustafa Önsay, UKDE Başkanı Uğur Kılıç, Türk dünyasını temsilen Azerbaycan, Kerkük, Kırım, Doğu Türkistan ve Kosova’dan, mazlum coğrafyaları temsilen Filistin, Suriye, Mısır ve Hindistan’dan şair ve Aşıklar katıldı.

Basın toplantısında yapılan açıklamada konuşmacılar, “yangın yerine dönen dünyanın ateşini söndürmek, mazlumların acılarını bitirmek ve gözyaşlarını dindirmek arzusuyla biz şairler ve ozanlar Sevgi Şehri Gölbaşı’ndayız” dediler. Bir insanı öldürmenin, bütün insanlığı öldürmekle eş değer tutulduğu belirtilen açıklamada, “İslam dini, bütün dünyada sevginin hakim olmasını, insanların barış ve kardeşlik içinde yaşamasını emreden bir inançtır. Bizim dinimiz ve medeniyetimiz harap etmeyi değil, mamur eylemeyi, gönüllere kin, nefret, intikam tohumları değil, sevgi, şefkat, merhamet tohumları ekmeyi şiar edinmiştir. Ecdadımız yüzyıllardan beri yeryüzüne şiddet, terör ve vahşet üzerinden korku değil, hak ve hakikat yoluyla barış, güven, huzur ve adaleti yaymak için mücadele vermişlerdir. Bu nedenle sevgi ve kardeşlik dini olan İslam’ın terör kelimesiyle aynı cümlede geçmesi bile biz şair ve aşıkları derinden yaralamaktadır” dediler.

Basın toplantısında konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da Dünya’ya barışı, sevgiyi, hoşgörüyü Gölbaşı’ndan sanatla ifade etmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Duruay, “Yaşadığımız coğrafyaya baktığımız zaman gerçekten kan ağladığımız bir coğrafya. Kendi dindaşlarımız kendi coğrafyamız, kendi insanlarımız zarar görüyor. 2016 yılında inşallah bu tür terör olayları sona erer. Gölbaşı’nda böyle bir güzel organizasyonu Gölbaşı’nda düzenledikleri için şairlerimize ve aşıklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Azerbeycan Milletvekili Ganire Paşayeva de konuşmasında, “Hiçbir coğrafyada insana karşı acı çekilmesini istemiyoruz. Ben inanıyorum ki o sevgi çağrışı, barış çağrışı, huzur çağrışı gerçek olur. Biz hiçbir Coğrafya insanın üzülmesini istemiyoruz. Bu çağrışlar içinde birlik ve beraberliğinde gösterilmesi gerekiyor. Birlik ve beraberciliğimizi daha güçlendireceğiz. Birimizin acısında hepimiz onun yanında olacağız. Zor gününde onun yanında olacağız. Buradaki mesajlar 2016 yılında bu acıların hafiflediği bir dünya olur’ diye konuştu.

Programda şair Bestami Yazgan Gülü inceltme adlı şiiri okurken, aşık Ayten Gülçınar barış ve kardeşlik şiiri okudu. Ünlü şair Cemal Safi tek hece Aşk adlı şiiri’ni seslendirdi.

Doğu Türkistan adına bu şölene katılan Şaire Nurale Göktürk ise, yazdığı “Bayramsız Sabahlar ” adlı şiirini seselendirdi.

Program sonunda tüm davetliler Gökyüzüne Barış Güvercini bıraktılar.

Kaynak : Haberler.com.tr

Etiketler: » » » »
Share
842 Kez Görüntülendi.