logo

trugen jacn
21 Aralık 2015

İŞGALCI ÇİN TARAFINDAN İLİĞİNE KADAR SÖMÜRÜLEN DOĞU TÜRKİSTAN

Kazim  Gültepe

Teknoloji dahil ihracatta bir dünya devi olarak bilinen Kızıl Çin’in son 60 yıldır acımasızca sömürdüğü Doğu Türkistan’ı bir fakirler ve yoksullar  yurduna çevirdigini biliyormusunuz ……..?

Uygur Çocuklar

Türk Tarihinin sembol ve Divan şehri Azizane Kaşgar şehrinde Uygur Türk’ü çocukları.

Hatta öz vatanında Uygur kardeşlerimizin dilenmek zorunda kaldıklarını da?

Türk Tarihinde önemli ve büyük bir değere sahip KAŞGAR,sehrini göerenler şaşırıp kalıyor.Zenginligine,lüksüne degil.Bakımsızligına,viran oluşuna. Çin yönetimi ona da bir bahane bulmuş.Kaşgar,ın otantik yapısını bozmamak için yenileşme metodları uygulamıyorlarmış (!).
Ama aynı Kaşgar,da Çinlilierin ve yönetici kadronun kaldıgı binalar !! Gök delenlerdir.
DIVANU LÜGATI-T TÜRK,ün Müellifi Kaşgar,lı Mahmud,un dogup büyüdügü Günümüz Kaşgar,ında Uygur Türk Çocukları.Anadolumuzun herhangi bir yerinden farklımı ?(Kazım Gültepe)
Evet çocuklarımız ve insanımız farklı degil.Çünkü Doğu Türkistan ve Türkiye Türklügü ayni soydandır.Fark Anadolu’muzun köy, köydür,Ama Kasgar bilinen dört bin yıllık tarihiyle de ünlü bir şehrimizdir.Uygur Türk çocuklarının bastıgı caddeye ve yola bakın,nasıl sömürüldügünün eniyi ispatıdır
Birde Çin şehirlerine bakın veya görmüşsünüzdür Televizyonlarda Şanghay ve benzeri şehirlerini nasıl bakımlı nasıl canlı hertarafı ışıklandırılmış şıkır ,şıkır.

Heyyy gidi zaman hey.
” DERLER Kİ GÜZELLİKTE
EŞŞİZDİR VAN ŞEHRĞİMİZ
BUHARA İLM-İ HADİS
KAŞĞAR DİVAN ŞEHRİMİZ ”
Mazlumlara destek olmak elbetteki dogru bir görevdir.Ama arkasında irili ufaklı yirmi iki Arap devletinin bulundugu Filistin için Davos’ta İsrail Basbakanı’na meydan okuyan ünlü ONE MINUTE diyen Başbakan’dan ve Hükümetten niçin böyle bir çıkış ve yigitlik gözükmüyor aceba ?
Veya bir Arap Devlet Başkanı da çıkıp Doğu Türkistan’a Veya benzeri Türk yurtlarına destek olmuyor ki ???
Kızıl Çin isgalinde ki ESIR DOGU TÜRKiSTAN,I UNUTMAYIN.

Destek olun.DOGU TÜRKISTAN’a  destek olun !

Doğu Türkistan’a ilgi duymak bir insanlik görevidir.

Ama biz Türkler içinse bir kan,can,ve namus borcumuzdur.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
960 Kez Görüntülendi.