logo

trugen jacn
27 Kasım 2015

İŞGALCI ÇİN’DEN AKSU’DA İNSANLIK DIŞI CİNAYET : KADIN VE ÇOCUKLARI YAKARAK KATLETTİ.

Volksbefreiungsarmee übt Einsatz von Flammenwerfern

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

İşgalcı Çin’in Doğu Türkistan’ın Aksu Vilayeti’nin Bay İlçesi Sogan Kömür İşletmesi eylemini gerçekleştirdiklerini iddia  ve Tanrı dağları eteklerinde saklandıklarını ileri sürdüğü Musta Tohtiniyaz ve Mehmet İsa önderliğindeve içlerinde 1,3,6 ve 9 yaşındaki 4 bebek çocuk ile  onların anneleri olduğu tahmin edilen 3 kadın’ın  bulunduğu Uygur gurubu  ( Bay Fedaileririni)Alev makinası ile diri diri yakarak katlettikleri bildiriliyor.
Çin Komünist partisi güdümündeki Çin medyası Bay Fedaileri ile ilgili son 10 gün içerisinde bir birini tutmayan 3 ayrı haberi medyada paylaştı.

Çin polisi 17 Uyguru öldürdü

Buna göre ;
1. 13 Kasım 2015 : Çin işgal Ordusu’nun olayın meydana gelmesinden 56 gün sonra Paris saldırılarından hemen sonra resmi  Tengritağ  sitesi üzerinden bir bir açıklama yaptı. Çin işgal Ordusu’nun “ büyük bir başarı, özveri ve sürekli takip kahramanca yaptıkları operasyonlar sonucunda” içlerinde bebek,çocuk ve kadınların da bulunduğu Bay eylemini gerçekleştiridikleri öne sürülen toplam 17 kişi’yi  uyudukları Mağara’da bombalayarak katletteklerini açıkladı. Bu haber kısa bir süre sonra yayından kaldırıldı.
2. 20 Kasım 2015 : Çin Halk Kurtuluş Ordusu,Çin Jandarma Özel Harekat Birimleri ile Güvenlik güçleri ile ellerine sopalar tutuşuturulan  bölge’de oturan  Uygur Türklerinin de ısrarlı takip ve aramalar sonunda Mağara’da uyumakta olan toplam 28 eylemciye füzelerle vurarak öldüklerini bir kişiye ise canlı yakaladıklarını açıkladı.


3. 23 Kasım 2015 : İngiliz yayın kuruluşu BBC.Çince internet sayfasında  Çin’in resmi kaynaklarına dayanarak ( Çin ordusu tarafından yayımlanan PLA Daily gazetesinin haberine göre)  Tanrı dağları eteklerindeki mağaralara saklanan, bebek,çocuk ve kadınların de bulunduğu Sogan Kömür İşletmesi eylemcilerinin önce  makinalı tüfeklerle  (Oksaçar’la )  ateş edildiği belirtildi. Daha sonra ise, İçlerinde bebek ve çocuk ve kadınların bulunduğu sayısı belirtilmeyen eylemcilerin Mağara içinde saklınırlarken,üzerilerine bomba atılarak ve Alevi makinası ile yakarak dışarı çıkmaya zorladıklarını,”Ellerinde kesici aletlerle dışarı çıkan ve ellerindeki kesici aletlerle “ Çin Halk Kurtuluş Ordusu birlikleri ile Güvenlik güçlerinden kurulu operasyon birliklerine saldıran Eylemcilerin makinalı tüfek ateşi ile tamanını etkisiz haline getirildiği ve işgal güçlerin büyük bir zafere ve başarılı bir operasyona imza attıklarını ileri sürdü.
Yukarıda beliritilen bir birlerine tamamen zit ve gülünç ve sahte olduğu kolayca anlaşılan bu yalanlardan Çin İşgal Ordusuna bebek ve çocuk ve kadınların de içlerinde bulunduğu Fedailer gurubunu hiçbir insanı kural tanımadan çok vahşice ve alçakça  katlettikleri, kullanılması yasaklanan alev makinalarını da kullanarak bebek,çocukkadın ve onların ailelerini alev makirnası ile diri diri yakarak öldürdüklerini  ve bu katliamlarını da hiç utanmadan,sıkılmadan büyük bir övünç vesilesi yaparak ilan etmeleri Çinli işgalcıların Doğu Türkistan’daki baskı,zulum soykırım ve vahşi ve insanlık kalıbından çıkan uygulamalarında zirve yaptığını göstermektedir.


Uzmanlar ; Doğu Türkistan’ı işgali altında bulunduran ve bu ülke’de yaşayan Müslüman Uygur Türklerini bu ve benzeri vahşı yöntemler  kullanarak toptan soykırım yapmalarının  esas sebebinin her zaman dünya barışından,barıştan ve insan hak ve hukukundan bahseden,Ortadoğu coğrafyasında demokrasi ve insan haklarının çiğnendiğini ve kendi üretimi olan islam adını kullanan guruplarla savaştığını iddia eden egemen güçlerin,Doğu Türkistan’da İşgalcı Çin’in İnsanlığa karşı işlediği vahşet ve cinayetlerine  tepki göstermemeleri ve ses çıkarmamalarını   İşgalcı Çin ile aynı şekilde tam bir iki yüzlülük ,  utanmazlık ve çifte standarat olarak niteliyorlar.

xinjiang-anti-terrorist-drill-police

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1489 Kez Görüntülendi.