logo

trugen jacn
17 Kasım 2015

İŞGALCI ÇİN’İN DIŞ BAKANI’NDAN UTANMAZ YAKINMA VE YÜZSÜZ TEKLİF


Wang Hitay

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Doğu Türkistan’ı işgalı altında tutan Çinli işgalcilerin   bu ülkenin tarihi ve asıl sahip ve sakinleri olan Müslüman Uygur Türklerine toptan imha ve soykırım yaparak yok etmek  için akla hayala gelmedik faşist yöntemler uygulamakta olduğu bütün dünyanın bildiği bir geçek.
Durum böyle iken, İşgalcı Çin’in dış işleri bakanı Wang Yi bu kez Antalya’da utanmaz bir yakınma ve yüzsüz bir teklife imza attı.İşgalcı Çin’in bakanı Uygur Türklerini imha etmek için uluslar arası toplumdan “yardım dilendiğini”  açıkladı.
13 Kasım 2015 ‘de Fransa’nın başkenti Paris’te meydana gelen terör saldırısından kendi hesabına pay kapmak isteyen İşgalcı ve Terörist Çin’in dış işleri bakanı utanmazca yakınmalar ve yüzsüz teklifler ile yine kendisini bu kez Antalya’da yapılan G-20 zirvesinde  geleneksel sinsi,yalancı ve aşağılık katil  yüzünü gizlemek için ” zavallı ve masum”  göstermeye gayreti içine girdi.
İsveç merkezli Doğu Türkistan Enfasyon Merkezi(uyhewer) internet sitesinde yer alan habere göre G-20 zirvesi için Antalya’da bulunan Çin dış işleri bakanı Wang Yi Reuter Ajansına verdiği demeçte “Ülkesinin  “Doğu Türkistan İslami Hareketi ” teröründen müstarip olduğunu bu nedenle terörle global düzeyde mücadele edilebilmesi için “Terörizme Karşı Birleşik Cephe “ kurulması teklifinde bulundu.
İşgalcı Çin’in yüzsüz Bakanı Sözde Çin halk Kuruluş Ordusu’nun üniformalı Katilleri’nın Doğu Türkistan’da Nazilerden   daha beter bir tarzda insanlık dışı uygulamalarını uluslar arası toplumuun gözünden kaçırmak için bu tür ahlakdışı hayasız ve aymaz yakınmalar ve tekliflerle kendini avutmaya çalıştığını açıkladı.
İşgalcı Çin’in bakanı ayrıca, “Doğu Türkistan İslami Hareketi’nin Çin’in güvenliğini tehdit ettiğini ve bu örgüt’ün de uluslar arası toplumun da yardımı ile tamamen yok edilmesi gerektiğini de iddia etti.
Öte yandan, ÇKP.güdümündeki Çin resmi medyasının 11 Eylul 2001 saldırılarında  yaptıkları gibi nerede ve nasıl ve ne ezaman meydana geldiği belirtilmeyen bazı terör olaylarına ait görüntülerini dünya medyasına servis etti.

Hitay-Gazete

Uzmanlar, Uluslar arası terörün gündemde olduğu ve lanetlendiği bu ortamdan kendisine pay çıkarmaya çalışan ve bir terör devleti olan İşgalcı Çin’in bu aşağılık.yüzsüz,  utanmaz ve adi tutumunun, Anadolu Türklerinin “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır.” Deyimi veya Uygur Türklerine ait “ Ziyafet sorfrasından ekmek Çalmak” söylemine tam  uyduğunu ifade ediyorlar.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1579 Kez Görüntülendi.