logo

trugen jacn
30 Eylül 2015

MALTEPE BELEDİYESİ UYGUR TÜRKLERİNİN KATİLİ ÇİN İLE “AŞKI”NI KATLAYARAK SÜRDÜRÜYOR

Maltepe-Kılıç

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Türk-İslam dünyasının manevi başkenti İstanbul’un Anadolu yakasındaki Maltepe İlçesinin CHP.’lı Belediye başkanı Ali Kılıç, İşgal altında tuttuğu Doğu Türkistan’da her gün onlarca Müslüman Uygur Türkü’nü acımasızca öldüren İşgalcı Çin’e olan “AşkI”nı katlayarak sürdürüyor.
Maltepe Belediyesinin kurumsal internet sitesinde yer alan bilgilere göre Çin’in Taizhou kentinden gelen bir Çin heyetini makamında kabul eden İlçe Belediye Başakanı Ali Kılıç,İlçelerine bir Çin parkı yapacakları sözünü verdiği bildiriliyor.
Ziyaret ve kabülde Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner’in yanı sıra, Çin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Xiaohong Ding, Çin İstanbul Başkonsolosluğu Ticari Konsolosu Songfeng Huang, Taizhou Belediyesi Başkan Yardımcısı Xuequn Yin, Taizhou Kenti Luqiao Semti Belediye Başkan Yardımcısı Bangrui Ye, Wenling Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Changming Li, Taizhou Belediyesi Dış İlişkiler Ofisi Başkan Yardımcısı Yuelian Xu ve Taizhou Körfezi Sürdürülebilir Ekonomik Sektör Bölgesi Başkan Yardımcısı Liangzhong Ying hazır bulunduğu belirtiliyor.Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette, Taizhou ile Maltepe arasında kültürel, sanatsal ve ticari alanlarda işbirliği ve dostluğun geliştirilmesi kararlaştırılırken, Maltepe’de bir Çin parkı yapılacağı ifade ediliyor.

Barışçı yollarla Uygur  kadın ve çocukların yaptığı gösteriler İşgalcı Çin’in Yasalarına göre büyük suçtur.Bunu yapanlar kadınlar ve çocuklar bile olsa Çin’in askerleri tarafından sopa ila ve kurşun sıkılarak bastırılır. ( Aynı Ülkede Etnik Temelli iki ayrı uygulama)

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI KILIÇ :  ” ÇİN ZULMÜNE MARUZ KALMIŞ UYGUR KARDEŞLERİM İÇİN VECDANIM SIZLIYOR ..! ” DEMİŞTİ.

Geçtiğimiz Şubat ayında yine Maltepe Belediye başkanı Çin ile ilgili bir dizi kültürel etkinliklere imza atmıştı,Bunun üzerine İstanbul’da yaşayan Doğu Türkistanlılar ve Doğu Türkistan sivil toplum kurulaşları kenedilerine başvurarak durumu protesto etmişti.
Uyghurnet.org.internet sitemiz de bu durumu sayfalarına taşımış ve şu ifadele ile olayı kınamıştı ; “Türkiye’mizde halkın seçtiği CHP.’lı Belediye Başkanlarının bir bir ardı sıra baskı,zulüm ve etnik soykırımın sembolü ve Doğu Türkistan’i işgal altında tutan,sırf müslüman ve Türk oldukları için onları dışlayan ve soykırıma tabu tutan Çinli yetkilileri davet etmek ve çeşitli etkinlikler düzenlemeleri adeta moda haline gelmiştir.

İşgalcı Çin’jn mağduru Doğu Türistanlıların ve Doğu Türkistan Derneklerinin büyük tepkisine sebep oldu. Maltepe Belediyesi’nin bu Çin  aşkı, Muhabbeti ve sempatisine tepkilerini ortaya koyan Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği’nin mektubunu cevaplayan Maltepe Belediyesi’nin verdiği cevap adeta “Özrü Kabahatından Büyük” nitelikte idi.
CHP’lı Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın e-mail olarak yolladığı cevabı mektup şöyle ;
Selamlar,
Öncelikle belirtmeliyim ki; Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yaşadığı zulme tepkisiz kaldığımı düşünmeniz beni üzdü. Kaldı ki dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan acılara sessiz kalmak benim tavrım olamaz. Bu noktada bir takım yanlış politikaların, toplumlar arasındaki barışı, kardeşliği engellemesine izin vermemeliyiz.
Maltepe’de gerçekleştirdiğimiz Çin Bahar Bayramı etkinliği için, dünyanın öbür ucundan gelen misafirlerimize Türk kültürümüzü tanıtma imkanı bulduk. Ayrıca bu etkinliğimizde Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi de unutmadık. Doğu Türkistanlı Dünya Wushu Şampiyonu genç kardeşlerimiz etkinliğimizin onur konuklarıydı.
Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin gösteri fotoğrafı ekte mevcuttur.
Doğu Türkistan’da zulme uğrayan her bir kardeşim için vicdanım sızlıyor. Ancak iki konuyu birbirine karıştırmamalıyız. Biz Maltepe’de barışı, kardeşliği, hoşgörüyü kuracağız diyerek yola çıktık. İlçemizi tüm inanç ve kültürlerin buluştuğu bir kültür merkezi haline dönüştürmek istiyorum.
Bu konuda her bir vatandaşımın desteği benim için çok değerlidir.
Sevgiler
Ali KILIÇ
MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI

Etnik Çinli halkın şiddet kullanarak yaptığı gösteriler ve eylemler normal karşılanıyor.Çinli askerler kenedini gösteri yapan bu ırkdaşlarından korumaya çalışıyor.(Etnik Çinililerin gösterilerinde üzerlerine   cisim atmalarından korunan askerler) 

Mektuptaki ifadelerden anlaşılacağı üzere,Sayın Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç mazlum Uygur kardeşlerinin maruz kaldıkları zulümden dolayı vicdanının sızladığını ifade ediyor.Kendilerine bu hakşinaslıkları için teşekkür ediyoruz. Bir yandan vicdanı sızlarken,diğer yandan Müslüman Uygurlara bu zulümleri yapan ve her gün onları çoluk çocuk,genç ve yaşlı demeden acımasızca öldüren Faşist ve insanlık dışı rejimin Temsilcisi Çinli Bakan Yardımcısını davet ederek ona muhabbet göstermekten geri kalmıyor ?
Bu nasıl vicdan ki, Uygur mazlumlara vicdanı sızlarken,zalimler Faşizmin ve soykırımın Temsilcisi Çin rejiminin temsilcisine muhabbet besliyor ve bu muhabbeti de debdebe ve iftiharla ilan etmekten çekinmiyor ?
Bu yaklaşım, Ne Perhiz ,Ne Lahane Turşusu ? misalini akıllara getiriyor insanın.
Sayın Belediye Başkanı’nın Çin ve Doğu Türkistan konusundaki bilgilerinin yetersiz ve eksik olduğu görülüyor. 16 Şubat’tan beri Doğu Türkistan’da Çin’in açıkladığı rakamlara göre 27 Uygur Türkü Çin işgal Ordusunca öldürüldü.Bunun içinde 10 yaşındaki bir erkek çocuğu de vardır. Bu çocuk,Kaşgar’in Kargalık ilçesinde işgal askerlerince babası ile birlikte rahimizce katledildi.
Sayın Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, elbette yeterli bilgiye ve Doğu Türkistan’daki Çin zulmü ve soykırımına bihakkın vakıf olsa idi,Çinli Bakan Yardımcısını ağırlamak yerine 10 binlerce km.yol katederek ölümü göze alarak ülkemize sığınan mazlum ve mağdur Doğu Türkistanlı Mültecileri ziyaret ederdi ve Sosyal Demokrat bir fikrin temsilcisi olarak bu mazlumların dertlerine çare arardı,diye düşünüyorum.
Biz Sayın Belediye Başkanı Ali Kılıç, lütfedip,talep ettikleri taktirde,bu konuda bildiklerimizi ve Çin zulmünün Mağdurlarının bizzat ağzından kendilerine bilgi arz etmeye hazırız.”

Biz bu ifadelerimiz ile Doğu Türkistan’daki Çin etnik zulmunu,baskı işkenceleri ve ırkı aşağılama ve diğer faşist uygulamalar hakkında kendilerine bilgi vermeye hazır olduğumuzu ifade etmemize rağman,aradan 7 ay geçti.Maltepe Belediyesi’nden hiçbir ses çıkmadı.Demek ki,Belediye Başkanı’nın “Vicdanının Sızladığı” ifadesinde samimi değil.Ayrıca,kendisine şunu de teklif olarak sunmuş idik; İşgalcı Çin’in baskı,zulum ve ekonomik,dini.,kültürel, etnik ve ırkı assimilasyon ve soykırımlarından kaçarak Güneydoğu Asya yolu ile ülkemize gelen Doğu Türkistanlı Uygur Mültecileri Belediye olarak ziyaret etmesi ve dertlerini bizzat kendi ağızlarından dinlemesi yolunda idi.Şimdiye kadar Maltepe Belediyesinin kendilerine çok yakın ve komşu ilçe Sultangazi’deki Uygur Türkü mültecileri ziyaret ettiklerini duymadık.Etti de bizim mi haberimiz olmadı ?
Sayın Belediye Başkanı ; İşgalcı Çin geçtiğimiz ramazan ayında Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine orucu yasakladı ve oruç tutanlarıın de oruçlarını zorla açtırdı.Ramazan ayına özgü ibadetleri yasakladı.Uymayanları şiddetle cezalandırdı.İşgalcı Çin’in bu insanlık dışı Faşist uygulamalarına karşı insanlık duygusunu kaybetmeyen,onurlu ve vicdanlı Türk Vatandaşları her gün toplantılar,mitingler,yürüyüşler yaparak tepki gösterdiler. Çin Büyükelçeliği ile İstanbul’daki Çin Başkonsolosluğu’nün önünde toplu iftar açarak bu yasakalamaları protesto ettiler. Siyasi Partilerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız,hükümet üyelerimiz ve hatta sayın  Cumuhurbaşkanımız verdikleri demeçlerle bu insanlık dışı uygulamaları gündeme taşıdılar ve kınadılar.Ayrıca Diyanet İşleri Başkanımlız Prof.Dr.Mehmet Görmez Çin Büyükelçisini makamlarına davet ederek “ Oruc ve ibadetlerin engelenip yasaklanmasının bu çağda düşünülmeyecek bir olaydır ve bunu hiçbir akıl ve mantık kabul etmez ” Sözleri ile kınadı.

Bütün bunlar olurken sayın Belediye Başkanı’nın bunları duymaması ve haberedar olmaması  elbette mümkün değildir. Sayın Belediye başkanı yukarıdaki yazıda ifade ettikleri  gibi “Uygur Türkü Kardeşlerine Yapılardan dolayı gerçekten Vicdanı sızlıyorsa” bu sızlamaları sona erdirecek ve   acılarını dindirecek,  insanlık onurunu koruyacak ve vicdanını rahatlatacak  bu konuda hangi işlemlere ve faaliyetlere  imza atmıştır ? Faşist Çin rejiminin temsilcileri ile görüşmelerinde Uygur Türklerine yapılan zulum ,etnik ayırımcılık Nazi’lere rahmet okutacak tarzda uyguladığı faşist uygulamaları gündeme getirmiş midir ?

Sayın Belediye Başkanı Uygur Türklerine yapılan Çin işkencelerini bile bile “Çin Aşkı”nı devam ettiriyor ise bu vicdanının sızladığı sözünün doğru olmadığını gösterir.
Bu durum ise, İnsan olmanın ve Sosyal Demokratlığın temel anlayışı olan “Mazlumlardan ve ezilenlenden yana olmak ve onları korumak” felsefesine tamamen zıt ve aykırı bir davranış olur.Aksine zalimlerden,soykırımıcılardan etnik ayrımcı faşist uygulamaları yapanlara destek olma ,moral verme ve onlardan yana olmak olur.  Onlara ” ben Maltepe Belediye Başkanı olarak sizin faşist ve ırkçı uygulamalarınızı onaylıyor ve deztekliyorum.Uygur Türklerine daha çok zulum yapın.Daha çok mazlum Uygurları öldürün.Uygurları işsizliğe,açlığa ve ölüme daha fazla mahkum edin.Mallarını mülklerini daha fazla gasbedin.Onları  yokluğa ve aclığa mahkum edin.Uygurların  bu dünya’dan  biraz daha çabuk yok  olarak defolmalarını  sağlayın .” Demek olur.

Sayın Belediye Başkanı’na şunu hatırlatmak istiyoruz, Mazlumdan yana olmak büyük bir şereftir ve insanlık onuruna yakışın ulvi ve insanı bir davranıştır.Mazlum Doğu Türkistanlı Müslüman Uygur Türklerine de Çinli dostlarınıza gösterdiğiniz ilgi ve yakınlıktan  biraz  olsa da  gösterin.Onlar da en az Çinli dostlarınız kadar  birer şerefli insandır.Onların de  bu dünya’da  ve kendi topraklarında özgür,huzurlu ve  onurlu  insanlar  olarak yaşamaya hakları  vardır.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1632 Kez Görüntülendi.