logo

trugen jacn
21 Eylül 2015

İŞGALCI ÇİN,UYGURLARIN MÜSLÜMAN İSİMLERİNDEN DAHİ RAHATSIZ

Faşist komünist Çin işgal yönetimi Müslüman Uygur Türklerine karşı icra ettiği zulumlere bir yenisini daha ekledi.

Çin işgalindeki Doğu Türkistan’ın Hoten Vilayeti, Karakaş İlçesi,Tohula Kenti ÇKP Yerel Teşkilatı ile Halk Hükümeti Genelgesi’ne göre Uygur Türklerinin yeni doğan çocuklarına dini çağıraştıran ve İslam dünyasında öne çıkan kişilerin isimlerini vermeleri yasaklandı.

Hür Asya radyosunda yer alan habere göre Hoten Vilayeti’nin Karakaş ilçesine bağlı Tohula kentinde yayınlanan genelge ile Uygur ailelerin “aşırı dini içerikli söylem ve ritüeller çağırıştıran Arapça adlar ile Müslüman lider ve şahsiyetelerin isimleri” yasaklandı.

Söz konusu genelge Facebook başta olmak üzere, sosyal medya platformlarında yer aldı. Genelgede verilmesi yasaklanan isimler arasında erkek çocukları için “Bin Ladin, Arafat, Mücahit, Mücahitullah, Seyfullah, Zikrullah ve Nasrullah” gibi adlar ile kız çocuklarına ise özellikle Peygamber Efendimizin (sav) eşleri ve kızılarının isimleri olan “Müslime, Mühlise, Ayşe ve Hatice” gibi isimlerin verilmemesi isteniyor,

Genelge resmi olarak henüz teyit edilmemiş olmasına karşın, şimiden Müslüman Uygur Türklerini rahatsız etmiş ve etkilemiş durumda.

Özgür Asya Radyosu Çin’in yerel emniyet birimlerinden genelge hakkında bilgi istemelerine karşın, yetkililer bu konuda konuşmayı reddediyor.

Tohula-Genelgesi

Karakaş İlçesi, Tohula kenti ÇKP yönetimi ile Kent Halk Hükümeti’nin ortaklaşa yayınladıkları skandal genelgeye göre yasaklanan isimler şunları:

A- Genelgeye göre Erkekler Çocuklar için verilmemesi istenen isimler
1. Bin Ladin
2. Saddam
3. Hüseyin
4. Arafat
5. Mücahidullah
6. Abdulaziz
7. Esedullah
8. Seyfullah
9. Cundullah
10. Seyfettin
11. Zikrullah
12. Nasrullah
13. Şemsettin
14. Fahrettin
15. Esedullah

B- Kız Çocukları için

Asanet
Müslime
Muhlise
Münise
Ayşe
Fatma
Hatice

Kaynak : Vahdetgazetesi.com.tr –  21.09.2015

Etiketler: » » » » » » » »
Share
997 Kez Görüntülendi.