logo

trugen jacn
13 Eylül 2015

İŞGALCI ÇİN’DEN KUTSAL TOPRAKLARDA HACI ADAYLARINA AKIL ALMAZ BASKI VE ZULUM

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2014-07-12 14:50:44Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin işgal yönetimi kendi  gizli servis(En Çüen Ting) ajanlarının yönetim ve kontrölünde getirdikleri Müslüman Çinli(Hui) ve  Uygur Türkü hacı adaylara kutsal topraklarda dahi baskı, zulum ve işkencelerini sürdürüyor.
İşgalcı Çin yönetiminin işbirlikçisi ve Çin Hac Kafilesi başkanı Adil  Hacı Kerim’in  03 Eylul 2015 tarihinde Medine-i Münevvere’ye Uygur ve Hui Hacı adayalarını toplayarak   bir konuşma yaptığı ve hacı adaylarını tehdit ettiği  bildirildi.Çin Kuklası  Kafile başkanı Adil Hacı Kerim, Hacı adaylarına “ 5 Hususa Kesinlikle Uymaları = 5’e kat’i riayet Kılış” hakkında ikaz ve  tehditler savurduğu   belirtildi.  Kafile başkanı Adil , belirtilen bu “5 Yasak”’a uymamaları halinde haklarında rapor hazırlanacağını  ve ülkelerine döndükten sonra  adli soruşturma açılacağını  söylediği açıklandı.
Uygur Hacı adaylarından Tehdit ve şantaj ile uyulması istenilen “ 5 yasak” şöyle ;
1. Hacı adayları Suudi Arabitan’da (Özellikle daha önceleri gelerek Mekke,Medine,Taif ve Cidde vebenzeri şehirlerde yerleşen) yaşayan  akrabaları, yakınıları ve dost ve tanıdıkları ile kesinlikte görüşmeyecek ve hiçbir şekilde onlarla temas kurmayacaklardır.
2. Bu ülke’de yaşayan ve dünyanın diğer bölgelerinden hac yapmak amacı ile bu ülkeye gelen Uygur Türkleri ile Haremi Şerif başta, Cami,Mescit gibi ibadet yerleri ile sokak ,cadde ve otel vebenzeri gibi yerlerde karşılaştıklarında onlar ile kesinlikle görüşmeyecek, konuşulmayacak ve hiçbir şekilde temasta bulunulmayacaktır.
3. Bu ülke’de çeşitli kişi ve kuruluşlar tarafından dağıtılan Kur’an-i Kerim başta dini ve her türlü kitaplar,sesli ve görüntülü ve dini içerikli yayınlar kesinlikle alınmayacaktır.Eğer bu tür yayınları kabul etmek zorunda kaldıkları takdirde aldıkları bu materyalleri  Kafile başkanlarına derhal teslim edeceklerdir.
4. Uygur bölgesinin siyasi, sosyal ve diğer vaziyeti  hakkında bu  ülke’de ve diğer ülkelerden gelen   Uygurlar başta hiçbir yabancı kişiler ve kuruluş temsilcileri ile kesinlikle konuşmayacaklardır.
5. Çin yönetiminin  Uygur bölgesinde geçen Ramazan ayında yürürlüğe koyduğu oruç yasağı ile Ramazan ayına mahsus ibadetlere konulan kısıtlama, engel ve yasaklamalar hakkında hiç kimiseye söz edilmeyecektir.
Özgür Asya Radyosu Tokyo muhabiri Hacı Kutluk Kadiri’ye konuşan ve adını vermeyen bir hacı adayı ise,Medine’de Uygur ve Hui (Çinli Müslüman) hacı adaylarına yapılan toplantıda konuşan Kafile başkanı Adil Haacı Kerim’in  Hacıları kaldıkları otelin salonuna toplayarak astırdığı Çin bayrağı önünde  bir konuşma yaptığını açıkladı.Kafile Başkanı Adil Hacı Kerim konuşmasında şöyle konuştuğu belirtildi,” 70 yıl önce Bugün, devletimiz Japon saldıganlarına karşı zafer kazandığı gündür.Bugün,başkent Pekin’de görkemeli törenlerle kutlanmakta ve hatırlanmaktadır.Bugün yapılan tören ve resmi geçitleri büyük bir sevinç ve kıvançla takip etmemez gerekir.Bu günü hiçbir zaman unutmamalıyız. Her insan barışı sevmesi ve onu koruması gerekir.Bunu buraya gelen bütün hacı adaylarına  anlatılmalı ve teşvik edilmelidir.”şeklinde konuştuğu belirtildi.

Çin Hac Kafile başkan yardımıcısı Hüi asıllı Ma ise,Yünnen  eyaleti başta Çin’in değişik bölgelerinden gelen Çinli müslüman hacı adaylarını toplayarak Çin başkanı Xi’nin başarılı olması için Haremeyin’de dua etmelerini istediği  açıklandı.

Gözlemciler, İşgalcı Çin’in Müslümanlar için en mukaddes sayılan kutsal topraklarda Uygur ve Çinli hacı adaylarına yapılan bu baskı,zulumun ilk kez yapılmakta olduğunu,Suudi Arabistan yetkililerinin hac sırasında Çin’in yaptığı gibi bu tür siyası faaliyetleri yasakaladığını,Komünist Çin’in bu sıradışı ve akıl almaz baskı zulum ve siyası faaliyetklerine karşı tavırının ne olacağını merakla beklediklerini ifade ediyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1243 Kez Görüntülendi.