logo

trugen jacn
10 Eylül 2015

“TERÖRE LANET” MİTİNGİ’NDE DOĞU TÜRKİSTAN VE UYGUR TÜRKLERİ UNUTULMADI

A.Madeni Miting

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Akdağmadeni Ülkü Ocakları Şubesi’nin çağrısı ve öncülüğünde Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesindeki Siyasi Parti İlçe Başkanlıkları ile bu ilçede faaliyet gösteren bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile 09 Eylul 2015 Çarşamba günü akşamı yapılan Teröre Lanet” Mitingıinde mazlum Doğu Türkistan unutulmadı ve Gökbayraklar albayrağımız ile birlikte Akdağmadeni semalarında dalgalandı.
İlçe Mülki Erkanı ile İlçe Belediyesi mensupları ve daire Yetkililerinin  birlikte katıldığı “Teröre Lanit” yürüyüşüne kendisi de aslen  bu şirin İlçemizden olan Ankara merkezli ” Doğu Türkistan İnsiyatifi” Koordinatörü Öğretmen Aytekin Çetin ‘in organizesi  ile bu İnsiyatif üyesi gençler  ellerindeki Albayrağımızın yanında onun  ikizi , ay yıldızlı gökbayrağımızı de taşıdı ve mazlum ve mazlum Doğu Türkistan’i bir kez daha Akdağmani’lı Kardeşlerimize hatırlatarak  unutmadıklarını gösterdiler. Yürüyüş öncesi sehitlerimiz icin Yasin-İ Şerif ve Mevludi  Nebevi  okunarak şehitlerimiz için dua edildi.Daha sonra ise,bütün şehitlerimiz için binlerce kişinin katıldığı giyabi Cenaze namazı kılındı. Yaklaşık 10 bin kişilik yürüyüş korteji,devletimize Asker ve Polisimize bağlılık, destek ve minnet duygularını ifade etmek için Kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı karargahı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü  önünden geçerek İlçe merkezini bir baştan diğer başa kadar Tekbir ve sloganlar söyleyerek yürüyüşe geçti. Doğu Türkistan insiyatıfı üyeleri de Uygur Türkü Kardeşlerini unutmadıklarını ve desteğini göstermek için hazırladıkları basın açıklamasını Al ve Gökbayraklarımızın gölgesinide okudular. Basın açıklaması okunurken,katılımcılar  PKK.Terör Örgütü ve onun destekçisi İşgalcı Çin’i sloganlarla tepki gösterdi ve  lanetler yağdırıdılar.
Akdağmadeni İlçemizde yapılan “Teröre Lanet” miting ve yürüyüşü daha sonra olaysız  ve sakin bir şekilde sona erdi.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM) : Ülkemizin en sıkıntılı zamanında yapılan bu Miting ve yürüyüşte mazlum ve mağdur Doğu Türkistan’i ve Uygur Türkü Kardeşlerini unutmayan Doğu Türkistan insiyatifi başta, yürüyüş ve Mitinge katılan Siyasi Partilerimize ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza.çok değerli  ve Aziz Akdağmadeni’li Kardeşlerimize en derin  minnet ve şükranlarımızı sunarız.

Etiketler: » » » » »
Share
1150 Kez Görüntülendi.