logo

trugen jacn
03 Eylül 2015

PAKİSTAN BAŞKANI HÜSEYİN : PAKİSTAN’DAKİ UYGUR MÜCAHİTLERİ TEMİZLEDİK

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
Doğu Türkistan Türklerini tarihi komşusu ve din kardeşleri olarak öne çıkan Pakistan İslam Cumhuriyetinin devlet başkanı Memnun Hüseyin “Pakistan Ordusu’nun ülkesinde bulunan  Müslüman Uygur Mücahitlerini (Silahlı Uygur Güçlerini) temizleyerek ortadan kaldırdıklarını ve tamemen yok ettiklerini bildirdi.

Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin bu açıklamasını İşgalcı Çin’in savaşa girmeden Faşizme Karşı Kazandığı sözde zaferin 70,yılı kutlama törenleri için geldiği başkent Pekin’de yaptı.
Trt.Uygurca ve Özgür Asya Radyosu internet sitelerinde yer alan bilgilere göre; Pakistan devlet başkanı Hüseyin bu açıklamayı 2 Eylul’de geldiği Pekin’de Çin Lideri Xi Cing Ping ile görüşmesinde sarfettiğini bildirildi.
İslam Cumhuriyeti Pakistan Devlet Başakanı Hüseyin konu ile ilgili açıklamasında şunları ifade etti, “ Pakistan Ordusu geçtiğimiz günlerde Pakistan sınırları içerisinde bulunan “ Doğu Türkistan İslami Hareketi”mensubu Mücahitilere karşı büyük ve başarılı operasyonlar gerçekleştirmiştir. Pakistan Ordusu DTİH.Örgütü’ne ekarşı yapılan bu Bu son operasyonunu başarılı bir şekilde sonuçlandırmıştır.Pakistan devleti olarak ülkemiz sınırları içerisinde barınan DTİH.Militanları tamamen yok edilmiştir. Bu operasbyondan sonar hayatta kalanlar olmuş olibilir.Ancak.bunların sayısı çok azdır ve operasoyon yapabilecek sayıda değildir.”şeklinde konuştuğu açıklandı..
Pakistan devlet baaşkanı Memnun Hüseyin ve Üst düzey Pakistanlı General Rahil ve diğer Pakistanlı yetkililer sürekli olarak  yaptıkları çeşitli açıklamalarında “Pakistan’in düşmanları bizim de düşmanımızdır.Çin’in düşmalarını Pakistan olarak  her zaman yok etmeye hazırız” tarzındaki çeşitli açıklamalarında din kardeşleri ve tarihi komşuları Müslüman Uygur Türklerine karşı ihanetini ortaya koymuştur. Bu açıkılamalan İslam Cumhuriyeti adını taşıyan bir İslam Ülkesinin Liderleri için büyük bir hendikap ve çelişki ve kutsal islami değerlere tamamen aykırı , onursuz ve devlet haysiyetine tamamen aykırı ve teslimiyetçi bir görüş olarak çok eleştirilmişti.
Çin Lideri Xi,geçtiğimiz Nisan ayında Pakistan’a ziyarette bulunmuş ve 46 milyor tutarında  çeşitli projeleri kapsayan 16 anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşmanın en önemli ayağını ise.Kaşgar’dan başlayan ve Pakistan’ı boydan boya geçerek Pakistan’in Arap denizi kıyısında bulunan Gwadra Limanını birleştirecek kara,demiryolu ile petrol ve doğalgaz boru hatlarından oluşan stratejik ekonomik korudur olarak tanımlanan sözde ipek yolu projesi oluşturmuştu. Ayrıca,Pakistan Çin’in bölge’deki en sadık ve ene yakın müttefiki ve stratejk ortağı olarak biliniyor.Kindisine sığınan ve ülkesinde yerleşik Pakistan Vatandaşı Müslüman Uygurları ayırımcılığa tabi tutuyor ve onlara çeşitli baskı ve tehditler uyguluyor.
Uzmanlar,Çin’in ortaya attığı bu sözöde İpek Yolu Projesi^nin İşgalçı Çin’in “” Tarihi İpek yolunun yeniden canlandırılması aldatmacası ile kendisinin emperyalist,istilacı ve yayılmacı emellerini ekonomik gücünü kullanarak gerçekleştirmek amacında olduğunu ve bu kötü niyetini bu parlak ve sahte  söz ve  söylemlerle perdeleyerek sunmmakta olduğunu belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1390 Kez Görüntülendi.