logo

trugen jacn
20 Ağustos 2015

ÇİN’DEKİ PATLAMALAR İLE İLGİLİ KOMPLO TEORİLERİ HAVADA UÇUŞUYOR

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com

Çin’in Tianjin şehrinde 12 Ağustos tarihinde meydana gelen devasa patlamadan sonra internet üzerinde çeşitli platformlarda komplo teorileri yayılmaya başladı.

Çin hükümetinin patlamayla ilgili haberleri nedeniyle bazı yayın organlarını kapatması, olayda yaşanan kayıpların Çin’deki makamlar tarafından verildiği üzere 112 olmayabileceği ve patlamada ölenlerin sayısının çok daha fazla olabileceğine ilişkin şüpheleri güçlendiriyor.

Bazı kaynaklar patlamanın arkasında ABD’nin olduğunu, bazı kaynaklar ise hedefin Çin Devlet Başkanı Xi Jingping olduğunu ileri sürüyor. Bazı yayın organları hedefin Çin’deki süper bilgisayarlar olduğunu öne sürerken, Doğu Türkistan merkezli bazı kaynaklar ise patlamada Çin’in İran ve Suriye’ye göndermeye hazırlandığı füzelerin infilak ettiğini ileri sürüyor

ABD.’nin Uzay Silahı
Natural News adlı web sitesi, Tianjin’deki patlamanın Pengaton’un feza silahının bir eseri olduğu görüşünü savunuyor. Site, ABD’nin Yuan’ın devalüasyonu nedeniyle bu silahla Çin’e cevap verdiğini ileri sürerek ABD’nin söz konusu uzay silahı ile yeryüzündeki herhangi bir noktayı vurma kabiliyetine sahip olduğunu iddia ediyor

xİ hİTAY

Suikast Teşebbüsü

Çin merkezli web sitelerinde dolaşan bir iddia ise patlama ile bölgede üst seviyedeki kurmayları ile bir toplantı yapması beklenen Çin Devlet Başkanı Xi Jingping’in hedef alındığı yönünde.

İddialara göre komünist parti yetkililerin son dakikada planlarını değiştirmeleri, Çin yönetiminin saldırıyı atlatmasını sağladı.

Süperbilgisayar

Bazı kaynaklar Çin’deki süperbilgisayar Tianhe-1A’nın asıl hedef olabileceğini savunuyor. Xinhua haber ajansı’nın patlamalar sonrasında merkezi Binhai’de olan Ulusal Süperbilgisayar Merkezi’nin güvenlik tehdidi gerekçesiyle kapatıldığını duyurması, bu iddiaların temelini oluşturuyor.

Suriye ve İran’a Gidecek Füzeler Vuruldu

Doğu Türkistan merkezli bazı kaynaklar ise olayda İran ve Suriye’ye gidecek güdümlü füzelerin ve kimyasalların patladığını ve yetkililerin açıkladığı gibi 112 değil 10 Bin’e yakın Çin vatandaşının hayatını kaybettiğini ileri sürüyor.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1531 Kez Görüntülendi.