logo

trugen jacn
03 Ağustos 2015

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN : ‘BAZI UYGURLARIN DEAŞ’A KATILDIKLARINI BİZ DE BİLİYORUZ’

Nihal Bengisu KARACA / GAZETE HABERTÜRK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan; Çin, Endonezya ve Pakistan’ı kapsayan gezisinde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

 Çin gezisine katılan Habertürk gazetesi Köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca’nın kendisine ” Çin’e yaptığınız ziyarette Uygur Türkleri mevzuunda yaptığınız görüşmelerin sonuçları neler oldu? ” yolundaki sorusunu de  cevaplandırdı .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

  –  Çin’e yaptığınız ziyarette Çinli yetkililerle Uygur Türkleri mevzuunda yaptığınız görüşmelerin sonuçları neler oldu? 

– Sincan Uygur Özerk Bölgesi de gündeme geldi. Çin, bazı Uygurların DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerine katılmalarından, Çin’in birlik ve bütünlüğüne kasteden terör faaliyetlerinden tabii ki rahatsız. Bazı Uygurların DEAŞ’a katıldıklarını bizler de biliyoruz, bunu da açıkça söylemek durumundayım. Pekin’de Çin İslam Cemiyeti mensuplarıyla görüştüm. Onlar “Çin’de 35 bin cami, 40 bin din görevlisi var” dediler. Ben de “Çin şu anda dünyada ikinci sırada. Sizler böylesine güçlü bir ülkenin vatandaşı konumundasınız. Birlik ve beraberlik içinde olmaya, Çin içerisinde konumunuzu sağlamlaştırmaya önem vermelisiniz” dedim. Bu görüşlerimiz, Çin yetkilileri tarafından da memnuniyetle karşılandı.

        Uygurlara ise  birlik beraberlik içinde olmalarını  tavsiye ettim

Kaynak : Habertürk gazetesi  03.08.2015

Etiketler: » » » » » » »
Share
1425 Kez Görüntülendi.