logo

trugen jacn
26 Temmuz 2015

İŞGALCILAR, UYGURLARI BU KEZ ÇİN’DE KATLETTİ : 2 UYGUR ŞEHİT

240620152034192578442

 Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin işgal yönetimi, Müslüman Uygur Türklerine karşı uyguladığı baskı,zulum ve soykırım uygulamalarını bu kez Çin’e taşıdı ve Uygur Türklerini bu kez Çin’de katletmeye başladı.
Doğu Türkistan’da yaşam alanları, iş ve aş imkanları zorla ellerinden alınarak etnik Çinli göçmenlere verilen bu sebeple evsiz,işsiz ve aşsız kalan Uygurlar Çin’in iç bölgelerine, giderek buralarda hayatlarını devam ettirmek zorunda kalıyorlardı. İşgalcı Çin bu kez, bu şekilde Çin’de bulunan Uygurları de rahat bırakmadı ve burada ele geçirdikileri masum Müslüman Uygur Türklerini   öldürdü.
Çin Polisi 24 Temmuz 2015 Cuma günü Şanghay’in 200 km.güneyinideki Jhejiang  Eyaletinin uluslar arası ticaret ve endüstri merkezi olan Wenzhou kenti’nde 2 Uygur Türkünü öldürdüğü bildirildi.
Çin’in SİNA internet sitesi’nin Wenzho Kent yönetimi  kurumsal internet sitesi’ni kaynak göstererek verdiğii bilgilere göre ,Kent Polisi’nin bir “ Terörcü gurubun elindeki paetlayıcılarla bir eylem palanladıkları ve bu terör eylemleri için gerekli el yapımı patlayıcılar,bazı kesici aletlerle silahlandıkları” bilgisine ulaştıklarıni bildirdi. Bunun üzerine kent polisi’nin  Cuma günü sabah saatlerinde  operasyon gerçekleştirilidikleri,terörist gurubun üyesi oldukları belirtilen  2 kişinin  ise canlı ele geçirilidiğini  iddia etti.

      Ancak, Washington merkezli Özgün Asya Radyosu olayın meydana geldiği Wenzhou şehri sakinlerine telefonla ulaşarak olayn bazı önemli ip ucu ve ayrıntılarını ulaştıklarını bildirdi.Wenzhou şehri sakinlerinden Radyo’ya konuşan bir kişi bu kent’te geçen Cuma günüün erken saatlerinde  silahlı çatışmalar meydana geldiğini, çatışmalarda  2 Uygur’un Çin polisince yarfısız infaz yapılarak öldürüldüğünü 2 Uygur’un ise tutuklandığını  bildirdi.
Ancak,Çin rnesmi kaynakları öldürülen ve tutuklanan zanlıların kimliği ,amaçları etnik orjinleri hakkında her hangi bir açıklama yapmadı.
Uzmanlar,İşgalcı Çin’in Müslüman Uygur Türklerinin iş bulma,çalışma,ticaret yapma başta   yaşamın diğer alanlarını de kısıtlayarak yaşam alanlarını zamana yayarak tamamen yok etme planalarının  en son uygulaması olduğunu ifade ediyorlar.

Etiketler: » » » » »
Share
2218 Kez Görüntülendi.