logo

trugen jacn
22 Temmuz 2015

İŞGALCI ÇİN’İN 80 ve 60 YAŞLARINDAKİ 2 UYGUR DİN ADAMINI ŞEHİT ETTİĞİ BİLDİRİLDİ.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi( UYHAM)
İşgalcı Çin’in  uzun süredir,hapishanede tuttuğu 80 yaşındaki Hoten’in Layka Kentinden  80 yaşındaki Necmeddin Damollam ile yine Hoten’in Hanırık Kasabasından olan 57 yaşındaki Kamber Domollam’ı hapiste  ağır işkenceler yaparak katlettikleri  bildiriliyor.
İsveç Merkezli Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi İnternet sitesinde verilen habere göre her iki din bilgini uzun süredir insanlık dışı  ve zor şartlarda hapiste tutuluyor ve ağır baskı ve işkencelere maruz bırakılıyor  ve uzun süredir ailesi ve yakınları ile görüştürülmüyordu.
KAMBER DAMOLLAM 57 yaşınDA VE hOTEN’in Hanırık kentinden olup,  yasadışı dini eğitim verdiği suçlaması ile  tutuklanmış ve  17 Mart 2015’te 9 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.Merhumun 04 Haziran 2015’de Hapishanede ağır baskı ve işkeneceler sonucunda hayatını kaybettiği bildirildi.
NECMETTİN DAMOLLAM :  80 yaşında  ve Hoten’in layka kasabasından olup,   3 yıl önce yasadışı yollarlan dini propaganda yapmak ve islam dinini yaymak suçlaması ile 3 yıl önce tutuklanmış ve 6 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Kendisinin 03 Temmuz 2015’de  yapılan ağır fiziki işkeneceler  sonucu şehit olduğu belirtildi.

Her iki din bilginini  hapishane’de vefat ettiği ve  Çinli işgalcıların vücudundaki işkence izlerinin gizlenmesi ve kanıt olarak kamu oyunana yansımasını önlemek için cesedini ailesine teslim etmediği ve işgalcilarca gizilice defnedildikleri bildiriliyor.
Çinli işgalcılar Hoten’de toplumua dini ve sosyal yönden önderlik eden ve yol gösterici rol oynayan bir kısım din alimlerini 3 yıl önce topluca tutuklayarak hapsetmişti.
Necmettin ve Kamber Damollamlar bunların içinde en önde gelen din alimleri olarak bilinıyorlardı.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi : Yüce islam dinimizin hükümlerinin Doğu Türkistan’da hakim olması ve halkımızın kendi topraklarında dini inançları ve milli örf ve adetlerini özgürce yaşaması için mücadele eden şehit din Alimlerimiz Kamber Damollam ile Necmettin Damollam’i minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad,mekanları cennet-i Ala’dan olsun. Ailesine yakınlarına ve bütün Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize başsağlığı dileriz.(UYHAM)

Etiketler: » » » » »
Share
1977 Kez Görüntülendi.