logo

trugen jacn
19 Temmuz 2015

TÜRK DÜNYASI TARİH DERGİSİ,SON SAYISINDA DOĞU TÜRKİSTAN DRAMINA DİKKAT ÇEKTİ

Türk Dünyası kavramının Türkiye’deki öncülerinden, Türk Dünyasının Çağdaş Dede Korkudu olarak Tanınan ve Türk Dünyasına ve özellikle Doğu Türkistan davasına yaptığı tarihi ve unutulmaz hizmetleri ile gönüllerimizde taht kuran İstanbul Üinversitesi Öğretim Üyesi Türk dünyasının düşünce ve aktivist bilim adamı,merhum Prof.Dr.Turan Yazgan Hocamızın Kurmuş olduğu Türk Dünyası Araştırma Vakfı’nın 1980 yılından beri yayınını aralıksız sürdürdürdüğü “TÜRK DÜNYASI TARİH DERGİSİ” son sayısında kapağını ve  yer verdiği makale ve incelemeleri ile büyük bölümünü  Doğu Türkistan’a ayırdı ve  Kamu oyunun dikkatini bir kez daha Doğu Türkistan Dramına Çekti.

Turan Yazgan

Türk Dünyası Tarih dergisi, Temmuz 2015 sayısında Türk dünyasının yıllardır süren kanayan yarası Doğu Türkistan konusunu kapağa taşıdı. Doğu Türkistan dramı başlığıyla hazırlanan dosyada, Közhan Yazgan’ın “Türklüğün Kanayan Yarası Doğu Türkistan”, Kılıç Buğra Kanat’ın “Doğu Türkistan Dramı-Uygur Türklerinin Yaşadığı Zulüm”, Hamit Göktürk’ün “Doğu Türkistan’daki Olaylar Üzerine Bir söyleşi” yer aldı. Dergide ayrıca, Rıza Talebi, “Tarihte Irak Türkmenleri” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Prof. Dr. Bayhan Çubukçu, “Dokuz Oğuz-On Uygur Destanına Etnobotanik Bakış-Ağaç ve Mavi Işık Hakkında Bilimsel Yorum” yaparken, Prof. Dr. Minehanım Tekleli, “Şah Kirman Çar Kalesi”ni anlattı. Türk Dünyası Tarih dergisinde ayrıca, Türk dünyası ile ilgili çalışmalardan bahsedildi, Unutulan Tarih/ Değiştirilen Adlar hatırlatıldı.

T.D.Tarih Dergisi

Türk Dünyası Tarih dergisi, Temmuz 2015 sayısında Türk dünyasının yıllardır süren kanayan yarası Doğu Türkistan konusunu kapağa taşıdı.

TEŞEKKÜR : Kurulduğun günden beri Doğu Türkistan konusuna çok büyük duyarlılık gösteren Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı ,Tarih Dergisi’nin son sayısınının kapağını Doğu Türkistan’a ve  büyük bir bölümünü Doğu Türkistan’a ayırarak bir kez daha Doğu Türkistan’ı gündeme taşımıştır.Turan Hocamızın kadirşinas Yadigarı ve sevgili oğlu Vakıf Başkanımız Sayın Kozhan Yazgan’a ve Genel Müdürümüz Vefakar  Hemşehrimiz Sayın Saadet Pınar Yıldırım’a en kalbi minnet ve teşekkürlerimizi bir kez daha sunuyoruz.Merhum Turan Yazgan Hocamımızı bir ke daha minnet ve şükranla yad ediyor ve rahmet ve mağfiret niyaz ediyoruz.  (UYHAM)

Kaynak : sondakikahaber.com.tr

Etiketler: » » » »
Share
1643 Kez Görüntülendi.