logo

trugen jacn
15 Temmuz 2015

TAYLAND’İN ÇİN’E TESLİM ETTİĞİ 109 UYGUR TÜRKÜ “YOK”OLDU

Tayland’ın Çin’e teslim ettiği,  Çin askerlerince kelepçelenip başlarına çuval geçirilen 109 Uygur Türkü’nün nereye götürüldüğü hakkında  aradan 5 gün geçmesine rağmen,Pekin’den herhangi bir açıklama yok. Tayland ise ölüme gönderdiği Uygurlar’a ‘terörist’ muamelesi yapan Çin’e tepki gösterdi.

sTAR

Tayland’ın geçtiğimiz hafta Çin’e teslim ettiği, kelepçelenip başlarına çuval geçirilen 109 Uygur Türkü’nün nereye götürüldüğü ve akıbetleri hakkında herhangi bir şey bilinmiyor. Tayland’ın Çin’e teslim ettiği 85’i erkek 24’ü kadın toplam 109 Uygur Türkü elleri kelepçeli ve başlarına çuval geçirilmiş şekilde Çin’e götürülmüştü. Çin devlet televizyonunda Uygurları bu halde gösteren bir haber yayınlanmış ve Uygurların önce Türkiye’ye girip, ardından Suriye ve Irak’a giderek DAEŞ’e katılacakları öne sürülmüştü. Bu 109 kişiden 13’ünün “terör” şüphelileri olduğu da öne sürülmüştü. Şu an bu 109 Uygur’un nerede olduğu bilinmiyor.

Tayland’dan Çin’e tepki

Taylandlı yetkililer, Çin’e teslim ettikleri 109 Uygur Türkü’nün kelepçelenip başlarına çuval geçirilmesine ve “terörist” muamelesi görmesine tepki gösterdi. Açıklamada, Tayland’da kalan 60’a yakın Uygur’un kimlik tespitinin ardından ülkelerinde herhangi bir terör suçu kaydı olup olmadığına bakılarak suçu bulunmayanların Çin ya da Türkiye seçeneklerinden istediklerine gidebileceği belirtildi.

KAYNAK :  star.com.tr 14.07.2015

Etiketler: » » » »
Share
2796 Kez Görüntülendi.