logo

trugen jacn
12 Temmuz 2015

TAYLAND’DA KALAN 8 UYGUR MÜLTECİ DAHA TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

Çin’in Tayland’dan iadesini istediği 8 kişilik Doğu Türkistan grubu Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından sağ salim ülkemize getirildi.

Kardeşlerimiz Türkiye’ye geldi

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Doğu Türkistan’daki İşgalcı Çin’in baskı,zulum ve işkenceleri ile soykırım Uygulamalarından kaçarak 2014  yılının Mart ayında Tayland’da yakalanan ve hukuksuz olarak hapis tutulan Uygur Türklerinden  kadın ve çocuklardan oluşan 8 kişilik bir Kafilenin  Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nın yardımları ileTürkiye’ye getirildiği bildiriliyor.

Cansuyu Yardımlaşaama ve DayanışmaDereneği’nin Kurumsal  internet sayfasından yapılan açıklama şöyle ;

Çin’in Tayland’dan iadesini istediği 8 kişilik Doğu Türkistan grubu Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından sağ salim ülkemize getirildi.

Cansuyu yetkilisi Bayram Numan Köksal’ın eşlik ettiği grup dün sabah (11 Temmuz 2015)yurda ulaştı. İşlemlerinin ardından Türkiye’ye giriş yapan grup Türkiye’deki akrabalarına teslim edildi.

Konu ile alakalı olarak Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yapacağı basın açıklaması  Tayland’daki mülteci kardeşlerimizi zor durumda bırakmamak için ertelenmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Hatırlanacağı üzere,Tayland yönetiminin uluslar arası yasalar ile insanı temayüllere aykırı bir şekilde 9 Temmuz’da Çin’e gizlice iade ettiği 109 Uygur sığınmacı’nın  durumu adı geçen Derneğin Bangkok’ta bulunan Temsilcisi Bayram Köksal, twetter hesabı üzerinden  kamu oyuna duyurulmuş ve Haber sitemizde de bu  duyum acıl haber olarak anında kamu oyu ile paylaşılmıştı. 

TEŞEKKÜR : Uygur Habar Ve  Araştırma  Merkezi CANSUYU Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nın  bu insani ve dini hassayeti ve yardımları için teşekkür ederiz.

Etiketler: » » » » »
Share
843 Kez Görüntülendi.