logo

trugen jacn

NİĞDE’DE DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

38765416_620x410

Niğde Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşte, Çin’in Türkistan’da Müslüman Türklere uyguladığı baskı politikası ve katliamlar protesto…

Niğde Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşte, Çin’in Türkistan’da Müslüman Türklere uyguladığı baskı politikası ve katliamlar protesto edildi.

Niğde’de MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör, Ülkü Ocakları Başkanı Haydar Şentürk, MHP İl Yönetimi katıldı.

Ülkü ocaklarından Niğde Meydanına kadar olan yürüyüşte Uygur Türklerine yönelik Çin’in vahşeti kınandı.

Hükümet meydanında toplanan Türk Eğitim Sen ve Kamu Sen üyeleri de protesto yaptı. Sendika üyeleri Meydan da basın açıklaması yaptı.

Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş, açıklamasında şunları söyledi; “Ramazan ayında, Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken Hükümet, yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir. Doğu Türkistan’da evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur. Ey yetkililer, ey sözde insan hakları savunucuları! Binlerce yıllık kadim Türk yurdunda, en temel insani değer olan inana saygı ayaklar altına alınıyor. Soydaşlarımızın ibadet etmeleri engelleniyor. Doğu Türkistan’da çocukların boynu bükük, minareler ezansız, camiler cemaatsiz kalmış durumda…

Ey insanlık! Taş mı kesildiniz, neredesiniz? Kürsülerde aslan kesilen sözde dünya lideri, gerçekler karşısında süt dökmüş kedi mi oldun? Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüz yıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan, İslam’ın, Türklüğün sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz” dedi.

Basın açıklaması sonrası Kuran-ı Kerim okunarak protesto sona erdi.

Kaynak: İHA

http://www.haber3.com/nigdede-dogu-turkistan-icin-protesto-yuruyusu-3466205h.htm#ixzz3f0FYkZKR

Etiketler: » »
Share
1056 Kez Görüntülendi.