logo

trugen jacn
29 Haziran 2015

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI YANILMAZ’DAN, İŞGLCI ÇİN’E UYGUR KATLİAMI TEPKİSİ

Çin’in Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik yaptıkları katliamlara  tepki gösteren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, dünyanın Gazze, Mısır, Irak, Suriye, Mora, Eritre’de yapılan teröre sessiz kaldığı gibi Doğu Türkistan’da yaşananları da görmezden geldiğini ve katliamlar karşısında kılını dahi kıpırdatmadığını söyledi.

Başkan Yanılmazdan Doğu Türkistanda Yapılan Katliama Tepki

Çin’in Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik yaptıklarına tepki gösteren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, dünyanın Gazze, Mısır, Irak, Suriye, Mora, Eritre’de yapılan teröre sessiz kaldığı gibi Doğu Türkistan’da yaşananları da görmezden geldiğini ve katliamlar karşısında kılını dahi kıpırdatmadığını söyledi.

Çin’in Doğu Türkistan’a yönelik katliamlarının kabul edilemez bir insanlık suçu olduğunu kaydeden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yeryüzünde huzur ve barış ortamının inşa edilmesinin dünya üzerinde akan Müslüman kanının durmasına bağlı olduğunu söyledi. Yanılmaz, “Dünya üzerinde Müslümanların baskı, şiddet ve asimilasyona maruz bırakıldığını, özellikle Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygur Türkleri’ne yönelik insanlıkla bağdaşmayan uygulamaların Ramazan ayında da devam etmesi kabul edilemez” dedi.

Çin devletinin sadece dini inançları ve Türk kimliklerinden dolayı Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik baskılar ve zulümlerinin devam ettiğini belirten Başkan Yanılmaz, “Oruç tutulmasına izin verilmiyor, ibadet yapmaları engellenen ve her türlü baskılarla inançlarından ve kimliklerinden uzaklaştırılmak istenen bu uygulamalar ne yazık ki tüm dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir. Dünya kamuoyu ve insanlık vicdanı, Gazze’de, Mısır’da, Irak’ta, Suriye’de, Mora’da, Eritre’de yapılan teröre sessiz kaldığı gibi ne yazık ki Doğu Türkistan’da yaşananları da görmezden gelmekte ve katliamlar karşısında kılını dahi kıpırdatmamaktadır. Zulmün biran önce durdurulması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün kurum ve devletlerin üzerine düşen görevi yaparak bu soykırımın durdurulmasını istiyoruz. Yeryüzünde yaşanan bütün zulüm ve acıların dinmesini, akan Müslüman kanının durmasını ve dünya üzerinde kalıcı barışın bir an önce inşa edilmesini temenni ediyorum” diye konuştu. – ELAZIĞ

Haber kaynağı :  Haberler.us: http://turk.haberler.us/baskan-yanilmaz-dan-dogu-turkistan-da-yapilan-katliama-tepki-633759-haberi/

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1330 Kez Görüntülendi.