logo

trugen jacn
28 Haziran 2015

İŞGALCI ÇİN’İN BASKI,ZULUM VE ORUÇ YASAĞI İLE UYGURLARI KATLETMESİ DEVLETİN ZİRVESİNDE GÜNDEME GELDİ.

       İşgalcı Çin yönetiminin son aylarda Doğu Türkistan’da şiddetini arttırarak sürdürdüğü baski, dini ve etnik assimilasyon ve soykırım   uygulamaları ve ile kutsal  Ramazan yasakları, Türkiye Cumhuriyeti devletimizin Zirvesinde ; Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan  ile  MHP Genel Başkanı Sayın Dr.Devlet Bahçeli katında gündeme taşındı ve tartışıldı.

Erdoğan Urumçi

Uygur Özerk Bölge Valisi Nur Bekri, 8 Nisan 2012’de Erdoğan’ı ağırlamıştı. Erdoğan, ikram edilen kuzuyu kesmişti.

Bahçeli ve Erdoğan’ın Uygur Türkleri tartışması
Bahçeli’nin Uygur Türklerine uygulanan zulmün Kobani’ye saldırı kadar gündeme getirilmediğini söylemesi, Erdoğan’ın tepkisini çekti. Erdoğan, “Sen Uygur Türklerinin yaşadığı yere hayatında bir kere gittin mi? Ama Tayyip Erdoğan gitti” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Twitter hesabından kendisini eleştiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi.

erdogan           Başbakan Erdoğan Urumçi Büyükbazar’da Uygur Türkleri ile  sohbet ederken (Nisan-2013 )

Erdoğan, “Şimdi bakıyorsunuz bazı siyasetçiler çıkıyor şunu söylüyor, güya şahsıma atıfta bulunuyor, ne diyor ‘sadece işte Araplar ile sadece Kobani’deki Tel Abyad’dakilerle uğraşanlar, Uygur Türklerini unutuyor’ diyor. O zata ben söylüyorum, sen Uygur Türklerinin yaşadığı yere hayatında bir kere gittin mi? Ama Tayyip Erdoğan gitti” dedi.

Bahçeli-Urumçi

2002’de Başbakan Yardımcısı olan Bahçeli, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ni ziyaret etmişti.  [Fotoğraf: AA Arşiv]

“Türk’ün zencisi, beyazı, mavisi olmaz”

MHP lideri Bahçeli, Çin’in 28 Uygur Türkünü idam etmesinin, IŞİD’in Kobani’ye saldırısı kadar gündeme gelmemesini bugün Twitter hesabından eleştirdi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç gün önce Cumhurbaşkanlık Sarayı’nda muhtarlarla yaptığı iftarda “Bunların beyaz Türkleri var ya, onlar size bize zenci Türkler diyorlar. Ben de öyle bir zenci olmaktan şeref duyuyorum” demesine atıfta bulundu. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
“Türk’ün zencisi, beyazı, mavisi olmaz. Türk’te renk arayanlar Türkiye’yi reklam arası görenlerdir. PYD-PKK lobisi Kobani’yi fiilen Türkiye’ye taşıdı. Doğu Türkistan’a gözünü kapatıp yönünü dönenler, emperyalizme kule nöbetçiliği yapan Kobani çığırtkanlarını, PKK maşalarını el üstünde tuttu. Bunların robot resmini çizmeye gerek var mı? Eşkâlini tanımlamak lazım mı? Zenci Türk olduğunu söyleyenlere bakın faili göreceksiniz.”

Bahçeli  Molla    MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli   Uygur Din Adamları ile birlikte ( Urumçi –  Mayıs-2002)

“Türklüğü tasfiye etmeyi planlıyorlar”
Bahçeli, “Herkes Kobani’yle yatıp kalkıyor, Nişantaşı’ndan Yüksekova’ya kadar önüne gelen Kobani’deki iki terörist grubun kapışmasını mesele ediyor. Kobani’ye ağlayanlar, Kaşgar’a gülüyor ve zulme ortak oluyor. Uygur Türklerine Oruç tutmayın namaz kılmayın ve hatta nefes almayın diyorlar. Değerler anarşisi yaratıp Türklüğü tasfiye etmeyi planlıyorlar” dedi.
Kaynak:  Elmjazera.net.Türkçe (AA ve DHA)

Etiketler: » » » » »
Share
2832 Kez Görüntülendi.