logo

trugen jacn
25 Haziran 2015

UYGUR TÜRKLERİ İŞGALCI ÇİN’E RAĞMEN ÜLKELERİNDE İFTAR GELENEKELERİNİ SÜRDÜYOR

 

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İşgalcı FAŞİST Çin’in bütün baskı ve engellemelerine rağmen,  Doğu Türkistan’da Çin’in cehenneminde yaşamak zorunda kalan Müslüman Uygur Türkü Kardeşlerimiz, Yaradanından aldığı güç ve ecdatlarından aldığı ilhamla ” Atalarının açtığı  Yolların İz’siz Kalmaması İçin”  kutsal ramazan faaliyetlerini sürdürüyor ve  Allah Taala’nın emirlerini yerine getirmeye gayret ediyorlar.


Sosyal medya’da Uygur Türkçesi ile yayınlanan şu yazı ve resimlerde şu satırlar yer alıyor ;

مانا ۋەتەندە بىزنىڭ بالىلار ئىغتارلىق پائالىيەتلەرىنى
ئۈرۈمچى،ئاقسۇ،كورلا،لوپنۇر،خوتەن،قاغىلىق
قاتارلىق يەرلەردە بىرلا ۋاقىتتا ئېلىپ بېرىۋاتىدۇ!!!
قورسقى توق،كىيمى پۈتۈن،غىمى يوق،بايۋەچچىلەرگە ئەمەس…ھەققىي غېرىپ،مۇساپىر،يوقسۇللارغا بېرىلىدىغان ئىغتارلىق ئەۋزەل ئىدى…
ئاچقان يوللار،ئىزسىز قالماس!!!

5- قېتىملىق ھەقسىز تاماق ئۈچۈن قورداق ئېتىلىپ ، ئاپتونوم رايونلۇق خەلق دوختۇرخانىسى ۋە ئۆپكە دوختۇرخانسىدا بىرلا ۋاقىتتا تارقىتىلدى ، ئۇلۇغ رامىزاننىڭ بەرىكىتى بىلەن ، ياقا يۇرتلاردىن شەھىرىمىزگە كېسەل داۋالىتىش ئۈچۈن كېلىپ ، مۇساپىرلىق دەستىدە تۈززۈكرەك بىرەر ۋاق تاماق يېيەلمەيۋاتقان شۇ قېرىنداشلىرىمىز ئۈچۈن ئاللا خالىسا ھەقسىز تامىقىمىزنى ھەر قايسى دوختۇرخانىلاردا چوقۇم رامىزاننىڭ ئاخىرىغىچە داۋاملاشتۇرىمىز .

 

 İşte bizim  Çocukların  Ülkemizde(Vatan’da)  Kutsal Ayda gerçekleştirdikleri 

  iftihar edilecek Ramazan Faaliyetleri,

          Bu iftarlık verilmesi faaliyeti Urumçi, Hoten,Aksu,Korla,Lop Nor  ve Kargalık gibi yerlerde (Şehir’lerde) aynı anda gerçekleştiriliyor.
Karnı,tok, giyim kuşamı tam, gamsız Baybeççelere(paralı pullu zenginlere) değil,gerçek manada yoksul, misafir – garip ve yoksullara her gün iftar yemeği verilmektedir.
Bu ise,en iftiharlı ve en efzal(doğru) olan bir iştir.

AÇILAN YOLLAR, İZSİZ KALMAZ !

Bugün 5.kez iftarlık veriyoruz.  Yemeğimizin menüsü Kordak (et,patates,Biber,Havuç ve bazı diğer bir kısım  sebzelerin yağda  kavrulup pişirilmesi ile hazırlanan duyurucu bir çeşit etli-Sebzeli Türlü gibi bir yemek çeşidi) ve bolca ikram edilmektedir.Hazırladığımız bu iftariyelikler Halk Hastanesi ile Solunum Yolları(Öpke Kisellikleri) Hastanesi’nde aynı anda dağıtılmaktadır,
İftariyelikler,uzaklaradan gelerek bu Hastanelerde  kalmakta olan hastalar, onlara bakan yakınları ile ziyaretçilere ikram edilmektedir.Çünkü,onlar buralarda garip ve misafirdirler.Çevreyi de  pek iyi  bilmezler. Maddi durumları de pek iyi olmayabilirler. Bu misafir ellerde Sıcak yemek imkanından yoksunlar. Tedavi,refaket ve ziyaret amacı ile gelen bu kardeşlerimize Allah nasip ederse, mübarek ramazan ayının son gününe kadar Allah rızası için bu iftar ikramlarımızı sürdüreciğiz inşaalalah.

Etiketler: » » » »

Share
1918 Kez Görüntülendi.