logo

trugen jacn
24 Haziran 2015

UYGUR AVUKAT : HAKKI VE DOĞRUYU KONUŞANLARIN ÖMRÜ KISA OLUR.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İşgalcı Faşist Çin yönetimi Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine karşı kutsal ramazan ayında engel,yasak ve aşağılama ve hayasızca alçaklıklarını sürdürüyor.
Geçen Ramazan ayında olduğu gibi,bu ramazan ayında da devlet memurların,ile onların aileleri ile öğrencilerin oruç tutmalarını yasaklanmış bulunuyor.
Üstelik kutsal Ramazan ayında Müslüman Uygurların kutsallarını aşağılayıp alay ederek Bira İçme yarışmaları düzenliyor.


MARALBAŞI’DA ORUÇ TUTMAMA GENELGESİ
Kaşgar’a bağlı Maralbaşı ilçesi Kaymakamlığı ile ÇKP.İlçe Genel sekreterliği ortak imzalı bir genelge yayınlayarak halkın oruç tutmasının yasaklandığını bildirdi. Ramazan süresince kamu’da çalışan memur ve işçileri kontrol altında bulundurmak için her gün her kesin katılması zorunlu olan toplantılar düzenleniyor.Toplantı esnasında katılanlara zorla su içirildiği ve yemek yedirilerek oruçlarının bozdurulduğu ifade ediliyor. Ramazan’dan bir hafta önce İlçe’de “Ramazan’da Oruç Tutmama” seferberliği başlatılmış olup,bu seferberlik kampanyasında İlçe sakinlerinin oruç tutmamaları,ÇKP. Asli ve yedek(İttifak) Üyelerinden islam dinine inanmamaları ve dini içerikli faaliyetlere katılmamaları talep edilmiş ve ayrıca bu kişilerin aile bireylerinin de oruç tutmamalarının sağlanması   istenmiştir.

maralbeshi-yighin-ramizan-diniy-xizmet.jpg
Kaymakamlık‘ta yapılan özel Ramazan konulu toplantı’da dini faaliyetlerin kontrölünün sıklaştırılması,bu konuda İlçe halkına bu ” Toplantı’nın Ruhunun anlatılarak Parti’ye olan Bağlılık ve itaat anlayışının Güçlendirilmesi”ne dikkat çekilmiştir.  Ayrıca, geçen Ramazan ayında Ramazan genelgesinin uygulanmasında “Yararlılık  ve Üstün Hizmet” gösteren 57 ilçe ve kent memuru de çeşitli para ödülleri ile teltif edilmiştir.

      Özgür  Asya Radyosu Tokyo muhabiri Hacı Kutluk Kadir, Maralbaşı ilçesi sakinlerine telefonla  ulaşarak, Çin’in Ramazan yasakları ile ilgili ilgili görüşlerini öğrenmeye çalıştı. Maralbaşı  sakinlerinden  3 kişi  Radyo’ya  şöyle konuştu ;
Kaymakamlık Memuresi : Ramazanın başından beri  her gün sürekli toplantı tertip ediliyor ve bizler de ailece buna katılıyoruz. Bu toplantılarda Oruç tulmaması, dini faaliyetlerde bulunmamamız (namaz kılmamamız) ve Sosyal içerikli toplantılara ( ictimai sorunlarga  – Toplu Kuran-i Kerim okunması-mukabele),Toplu iftar yemeklerine katılmamamız konusunda sürekli uyarılıyoruz.Toplantılarda su ve yemek ikram ediliyor ve bizler de bunu reddedemiyoruz. Başka çaremiz yok. Biz de ailece oruç tutmuyoruz ve namaz ve teravihlere de  gitmiyoruz. Ben Kaymakamlıkta bir memreyim.Size daha fazla konuşamam .  Hükümet emrediyor. Ne yapabiliriz ki ?
Kadın ( Müzik, Sanat ve Folklor Gurubu’nde Sanatcı) : Sizin de Ramazanı şerifiniz mübarek olsun.ben devlet memuru bir sanatçıyım. Ramazan ayı boyunca her gün gündüz ve akşam sürekli konserler veriyor ve gösteriler yapıyoruz.Yanı biz sürekli çalışıyor ve devamlı oynuyoruz.Hükümet bizlere emrediyor.Bizler de bunu yerine getirmeye mecburuz.Beni anlamanızı istiyorum.(Zavallı Dansçı Hanım bunları söylerken,bir yandan da acı acı gülerek bu durumu tasvip etmediği ve  onayalamadığırnı bu gülme hareketi ile  ifade etmek istiyor.)
İlçe’de görevli Avukat Muhammed Emin Mahmut : Ben Maralbaşı ilçesinin Sırıkbuya kenti’nde Avukatım. Ramazan’daki uygulamalar ile ilgili olarak bana fazla soru sormayın lütfen. Olayları ağıza almak(konuşmak)doğru  değil. Uygulamalardan bahsetmek ve üzerinde konuşmak mümkün değil.( ağızga algılı bolmaydu)Olanları doğru desem de hata,eğri desem de hata. Biliyorsunuz,Doğru yu = Hakkı konuşanların ömrü kısa olur. Konuşmamak,konuşmakatan daha iyidir. Bunu anlatmak için burada bizzat olmanız ve kendiniz görmeniz gerekir.Devletin kanunları,emir ve fermanları gayet açık ve iyi.Ancak,bunun uygulanmasında sorunlar var.Uygulayanlar kanunları değil,kendi görüş ve keyiflerine göre  uyguluyorlar.Ancak,devletin siyaseti ve yasaları iyidir. Daha fazla soru sormayın bana. Başka ne diyeyim size ?

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2346 Kez Görüntülendi.