logo

trugen jacn
22 Haziran 2015

HAYTAP’DAN KÖPEK KATLİAMI İÇİN KOMÜNİST ÇİN’E PROTESTO EYLEMİ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), yarın Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Konsolosluğu önünde bir protesto gösterisi düzenleyeceklerini açıkladı . HAYTAP Hukuk Danışmanı Av. Ahmet Şenpolat, Çin’de yaşanan hayvan ve insan hakları ihlallerini protesto edeceklerini belirtti .
Şenpolat “İnternet ortamında çok fazla rahatlıkla görebileceğiniz kedilerin köpeklerin yenmesinin festivale dönüştürülmesinden, kürkleri için hayvanların acımasızca canlı canlı derilerinin yüzülmesine, insan hakları ihlallerine, doğanın hoyratça katledilmesine bu kadar ceberrutça davranan, bu mevzuda birinciliği kaptırmayan bir başka ülke yoktur herhalde. Biz de Türkiye’den sesimizi duymak isteyen kardeş ülke Çinli dostlarımıza önceki sene olduğu gibi bir daha bir daha haykırıyoruz. Çin’de süren yaşam hakkına karşı süren tüm canlılara karşı olan bu katliamları, insanlık dışı eylemleri durdurun artık… Tüm dünya gün içerisinde hata planlıyor olamaz. Bu sadece hayvanlara karşı gercekleşen eziyet için değil aynı dönemde tüm yaşam hakkına saygı duymayanlar için 22 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 19.30′da duyarlı olan herkesi İstanbul Tarabya’daki Çin Konsolosluğu önüne bekliyoruz.” diye belirtti .
Çin’de gün içerisinde başlaması beklenen, canlı canlı köpeklerin yenildiği Yulin Festivali’nden görüntüler sosyal medyada çok büyük yankı uyandırmış Çin Hükümeti çok büyük tepki çekmişti.

Etiketler: » » » »
Share
1820 Kez Görüntülendi.