logo

trugen jacn
21 Haziran 2015

İŞGALCI ÇİN, DOĞU TÜRKİSTAN’DA RAMAZAN ZULMÜNE ŞİDDETİNİ ARTTIRARAK SÜRDÜRÜYOR.

İşgalcı Çin yönetimi  Türk-İslam aleminden ve uluslar arası toplumdan hiç bir tepki vee itiraz gelmeyince, yer yüzü cehennemine çevirdiği Doğu Türkistan’da kutsal Ramazan ayında  Müslaman Uygurların kutsallarına saldırmakta, dini değerlerine yasak ve engeller koyarak  ve zülmünün  doz ve şiddetini arttırarak sürdürmektedir. 

Hamit Göktürk /Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

ÇKP.BÖLGE GENEL SEKRETERİ CANG,DİN ADAMLARINI TEHDİT ETTİ.
Sözde Uygur Özerk bölgesinin Pekin’den atanan ÇKP.bölge genel sekreteri ve Doğu Türkistan’ın eli kanlı Cüce diktatörü Cang Jün Şiyen 15 Haziran günü başkent Urumçi’de ÇKP.Siyası Danışma Konseyi’ne bağlı bütün yüksek dereceli sözde Uygur ve Tungan(Hui= Çinli Müslüman),Hristiyan,Budist dini mensuplarından toplam 700 din adamının katıldığı bir toplantı’da onlara özel bir konuşma yaptı.
Cüce diktatör Cang din adamlarını “Aşırı Dini Radikalizme Karşı “ daha aktif olmaları konusunda uyardı ve tehdit etti. Onlardan, Çin anayasası,Özerk bölge yasası ile tüm yasaları samimiyetle öğrenmelerini istedi.Ayrıca,ÇKP. Ve devletin temel politikalarını de bilmeleri gerektiğini ,bunun için de Çinceyi çok iyi ve kısa zamanda öğrenmelerinin şart olduğunu beliriterek “ hangi işlemlerin yapılması ve hangi eylemlerin yapılmaması ve nelerin yasak olduğunu çok iyi şekilde öğrenmeleri gerektiği ve buna göre davranmalarının şart olduğunu belirtti ve “ aksi halde haklarında yasal işlemler” yapılacağını belirterek onlara şantaj yaptı.
Çin’in iç ve dış düşmanlarının dinden yararlanarak Uygur bölgesine “Sinsi ve Baskın” şekilde gizlice sızarak, bozgunculuk yapmaya çalıştıklarını bunun ise,Çin’in güvenliğini tehdit ettiğini ve toplumun istıkrarını bozduğunu ileri sürdü.
Çeşitli dinlere mensup din adamlarından “ 5’i itiraf ve Kabul” etmelerini de özellikle istediğini bildirdi. Bu ” 5 hususun”  ise,
1.- Çin Halk Cumhuriyetini Vatan olarak kabul etmek
2.- Büyük Cunghua kültür ve medeniyetini itiraf ve benimsemek
3.- Çin’de yaşayan bütün etnik gurupların Cunghua Ulusu olduğunu kabul etmek ve kendi inanç guruplarına de benimsemelerini temin etmek
4.- Çin Komünist Partisi’ni itiraf ve desteklemek
5.- Sosyalızmı ve onun prensiplerini kabul ederek özümsemek

Ramazan-Su

RAMAZAN YASAKLARI YAYGINLAŞTIRILARAK SÜRDÜRÜLÜYOR
Kaşgar’a bağlı Meralbaşı İlçe yönetimive İlçe Komünist Partisi ortaklaşa bir genelge yayınladı. Genelge ile de devlet memurlarının ve onların eş ve çocukları ile birinci derece yakınlarının Ramazan ayında Oruç tutmalarını yasaklandığını, bu yasağa uyacaklarına dair memurlardan yazılı Vaad ve Taahhütname imzalamaları istendi.
Urumçi Şehrine bağlı Cing İlçe yönetimi ise kurumsal resmi internet sitesinde bir genelge yayınlayarak İlçe’de faaliyet gösteren Lokanta,Aşevi ve Restoranların Ramazan ayında özellikle gündüzleri zorunlu olarak normal şekilde faaliyet göstermelerini talimatlandırdı.
Aksu Vilayetine bağlı Şayar İlçesinin Yakabulak kent yönetimi yayınladığı bir genelge ile, Müslümanların ramazan faaliyetlerine sınırlamalar getirmiş ve ramazan ayında halkın davranışlarına çok dikkat etmeleri yolunda uyarmıştır. Münih merkezli Dünya Uygur Kurultayı’nın bildirdiğine göre Yakabulak kent ÇKP.yönetimi ile Halk hükümeti(!) ortak bir karar alarak Ramazan faaliyetlerini gözetleme,kontrol ve engellemk amacı ile özel bir Kontrol ve Uygulama Gurubu teşkil etmiştir. Oluşturulan bu Özel gurup 9 madddeden oluşan bir yönetmelik yayınlamıştır. Buna göre ;
1.- Özel gurup 24 saat süre ile kesintisiz olarak Ramazan faaliyetlerini kontrol ve gözetleyecektır.
2.- Bu faaliyetleri saat başı düzenleyeceği anlık raporlarla belgelendirecekler.
3.- Dikkat edilmesi gereken kişileri(Noktalık Kişileri),özel kişi ve aileler ile tutuklu ve hükümlü ailelerini devamlı kontrol ve gözetim altında bulunduracaktır.
4.- Bu kişilerin ve aile bireylerinin her gün sabah ve akşam olmak üzere Kent yönetim merkezine gelerek imza vermeleri ve kent yönetimine bizzat görüneceklerdir.
5.- Kent’e bölge dışında gelen kişiler için özel bir birim teşkil edilecek ve bu kişiler kayıt vve kontrol altına alınacaktır.
6.- Bu kişilerin parmak izi ve saç nümuneleri alınarak hareketleri dikkatlıca izlenecektir. Ayrıca, Mısır,Türkiye başta dış ülkelerden gelenlere ve ülkesine dönenleri ayrıca özellikle dikkatle gözetleyeceklerdir.
7.- Camiler sürekli kontrol edilecektir.Cami’de bulunan Kuran-i kerim ve dini kitaplar kontrol edilecek ve kayıt altına alınacaktır.
8.- Yasa dışı dini kitaplar toplanacak ve sorumluları hakkında yasal işlem yapılacaktır.
9.- Mescit ve camilerde serili bulunan halı,kilim vebenzeri yaygıların altı titizlikle kontrol edilecektir.Bunların altına gizlenmesi muhtemel yasadışı kitap ve benzeri nesnelerin olup olmadığı sürekli kontrol edilecektir.

Memur-Sen

Uzmanlar ve gözlemciler Çin işgal yönetiminin bu ve benzeri despot,faşizan ve insanlık dışı uygulama ve yasaklarla Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygur Türklerin kutsallarına saldırmakta olduğunu  esas amacın ise,  onları tahrik ederek yeni krizler ve ayaklanmalar çıkarmak olduğunu belirtiyorlar. Daha sonra ise,  bunları  bahane ederek Doğu Türkistan’da etnik  assimilasyon ve soykırım uygulamalarını bir an önce tamamlamak  istediğini  ifade ediyorlar.

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
2295 Kez Görüntülendi.