logo

trugen jacn
14 Mayıs 2015

DOĞU TÜRKİSTAN’DA ÇİFTE İNTIHAR SALDIRISI

Doğu Türkistan’ın Hotan şehrinde iki intihar saldırısı gerçekleşti. İki farklı zamanlarda gerçekleşen saldırılar aynı kontrol noktasını hedef aldı

Doğu Türkistan'da çifte intihar saldırısı

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Doğu Türkistan’a bağlı Hotan şehrinde çifte intihar saldırısı düzenlendi. Hür Asya Radyosu’nun haberine göre geçtiğimiz pazartesi akşam ve salı sabahı olmak üzere aynı kontrol noktasına yönelik iki saldırı meydana geldi.

İlk saldırı pazartesi akşam saat 21.00’da gerçekleşti. Bir saldırgan kontrol noktasındaki polislerin üzerine bomba attı. Bu saldırıda iki polis ve bir saldırgan öldü.
İkinci saldırı ise Salı sabah 08.15’te oldu. İki saldırgan üzerlerindeki bombaları kontrol noktasıdan geçerken patlattılar. Bu saldırıda ise bir saldırgan ile bir polis öldü, 4 polis de yaralandı.

Çin polisi tarafından yapılan açıklamada, saldırganların 18-20 yaşlarında üç Uygur genci olduğu belirtildi. Saldırganlardan ikisi olay yerinde öldürülürken, diğeri ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
GÖZALTILAR BAŞLADI
Olayın hemen ardından bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çoğunluğu saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen gençlerin akrabaları olmak üzere 200’den fazla kişi göz altına alındı.
Doğu Türkistan’da son dönemlerde merkezi hükümet operasyon üstüne operasyon yapıyor.

Kaynak : Dünyabulteni.net 14.05.2015

Etiketler: » » »
Share
947 Kez Görüntülendi.