logo

trugen jacn
13 Mayıs 2015

DSP MİLLETVEKİLİ ADAYI ERGÜL : UYGUR TÜRKLERİNE YAPILAN İŞKENCELERİ DURDURACAĞIZ

 

Demokratik Sol Parti(DSP) Tekirdağ Milletvekili adayı  Seyfi Ergül, DSP iktidarında Doğu Türkistan’daki  Çin zulmünün durduracağını  bildirdi.
Ergül,  ” Çin’deki soydaşlarımıza yapılan baskı ve şiddetin durdurulmasıyla ilgili ikinci bir barış harekatından bahsediyoruz.” açıklamasında de bulundu.

Demokratik Sol Parti (DSP) Tekirdağ Milletvekili Adayı Seyfi Ergül, parti olarak barışın yanında olacaklarını ifade ederek,  Uygur Türklerine yapılanlara engel olacaklarını söyledi . Milletvekili Adayı Ergül, “Çin’de oradaki vatandaşlarımıza karşı ciddi bir taciz hatta işkence modelleri uygulanıyor. Bunu birçok kişi de iyi biliyor. Geçtiğimiz ay ben Çin’deydim, Uygur Türkleriyle görüşmek için gittim. Oradaki Uygur Türklerine yapılan işkencenin, tacizin, telefonlarına el konmalarının, kendi evlerine giderken kimliklerinin alınmalarının, not edilmelerinin notere girer gibi kendilerine yapılan bu tarz taciz ve şiddetin hatta hakaretin boyutlarının dış işleri bakanlığı tarafından değerlendirilmemesi bizim için çok onur kırıcıdır.
Bunların hepsinin söylenmesi gerekiyor. Bizim Demokratik Sol Parti iktidarında yapacağımız en önemli şey bu. Uygur Türklerinin özgürleşmesi için ikinci bir barış harekatı gerçekleştirilecek.
Doğudaki arkadaşlarımızın aciziyetini oradaki tacizi, hakareti bizim aracımızla son bulduracağız. Onurlu Uygur Türklerinin yaşayacağı yeni Türkistan’da onurlu bir devlet oluşturma politikasını önemsiyoruz. Demokratik Sol Parti’nin Uygur Türkleriyle ilgili en önemli politikası Çin’deki soydaşlarımıza yapılan baskı ve şiddetin durdurulmasıyla ilgili ikinci bir barış harekatından bahsediyoruz. Bizim iktidarımız döneminde bunu gerçekleştireceğiz.
Orada Uygur Türklerinin mücadelesine destek verip onurlu bir şekilde hayatta kalmalarına şerefiyle bir devlet oluşturmalarına en büyük desteği Demokratik Sol Parti verecektir. Bizim iktidarımızda da buna halkımız teveccüh gösterirse yapacağımız ilk iş oraya Kıbrıs gibi 2’inci barış harekatı yapmak olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak :  http://www.manisagundemi.com/614966-haber-dsp-tekirdag-milletvekili-adayi-seyfi-ergul

Etiketler: » » » » » » »
Share
1096 Kez Görüntülendi.