logo

trugen jacn
10 Mayıs 2015

KÖKLÜ DEĞİŞİM DERGİSİ TEMSİLCİSİ KAR : MAZLUM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ VE DOĞU TÜRKİSTAN’İ ASLA SAHİPSİZ BIRAKAMAYACAĞIZ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

KÖKLÜ DEĞİŞİM DERGİSİ istanbul Temsilciliği mazlum coğrafyaları ve Doğu Türkistan sorununu gündeme getirmek amacı ile 10 Mayıs 2015 Pazar günü bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

10 Mayıs 2015 günü Öğle Namazından sonra Fatih Camisi avlusunda mazlumlarla dayanışma ve onlara destek olmak için Cami avlusunda İstanbul’un çeşitli ilçe ve semtlerinden gelen duyarlı Kardeşlerimiz kalabalık guruplar halinde ve konvoy şeklinde zalimlere tepkilerini ifade eden sloganlar ve Tekbirler getirerek Saraçhane Parkına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

  Köklü Değişim Dergisinin düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasına Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ahmet Varol, Uygur Haber Ajansı ve Araştırma Merkezi Başkanı Hamit Göktürk, İstanbul Düşünce Enstitüsü Başkanı Mustafa Şatıroğlu, Doğu Türkistan Maarif  Ve Dayanışma Derneği  Başkanı Hidayet Oğuzhan, Özbekler Birliği Genel Sekreteri Alibey Yolyahşi ve İlahiyatçı Timeturk Yazarı Abdurrahim Şen düzenlenen etkinliğe destek vererek konuşma yaptılar.

  Fatih Camii’nden Saraçhane Parkına gerçekleştirilen yürüyüşte; La İlahe İllallah, El Hilafe Va’dullah, Bitsin artık zillet! Geliyor Hilafet!, La İlahe İllallah Kerimov Lanetullah, Kan ağlıyor Türkistan, sahip çık ey Müslüman, İşgalci kızıl Çin, Türkistan’dan defol, İslam, Hilafet, Doğu Türkistan, Kahrolsun Rusya, Kahrolsun Kızıl Çin, Hilafet, Hilafet, Çözüm Hilafet, Terörist Kızıl Çin, Katil Rusya, Diktatörler gidecek, Hilafet, Gelecek, Kalk, Uyar, Ey ümmet! Gelecektir Hilafet, sloganlarının yanı sıra Çince, Rusça, Özbekçe, Uygurca, Arapça, Türkmence ve Türkçe yazılı çok sayıda pankartlar taşındı.

          Saraçhane Parkın’da  hazırlanan kürsüde  basın açıklaması nda konuşan Hizb-ut Tahrir Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar; “Bugün bizler, sahipsiz ve kimsesiz olan Türkistan’a sahip çıkmak için buradayız. Türkistanlı kardeşlerimizin derdiyle de dertlendiğimizi ve bir vücudun azaları gibi olduğumuzu göstermek için buradayız!” dedi. Çin, Rusya ve zalim diktatör yöneticilere; “Allah Azze ve Celle şahidimiz olsun ki, bu yaptıklarınızın hesabı, çok yakında Raşidi Hilafet Devleti tarafından size sorulacaktır. O Raşid Halife ki, İslam ile hükmedecektir. Hiçbir konjonktür hesabı yapmayacak ve hiçbir reel politik hesabın içerisine girmeyecektir” dedi. Türkiye’de ki yöneticilere de seslenen Mahmut Kar; Filistin’den Özbekistan’a, Suriye’den Doğu Türkistan’a kadar İslam’a yardım etmeniz için size haykırıyorlar. Siz, onların umutları ve kardeşleri değil misiniz? Türkistan’a yardım deyince Orhun Abidelerine yol yapmayı mı anlıyorsunuz? Yoksa bu zulümlerden haberdar değil misiniz? Allah ve Rasulü için, Ümmeti Muhammed için onlardan vazgeçmeyin! Onların kanlarını ticaret hacimleriniz karşılığında değişmeyin! Türkistanlı kardeşlerinizi işkence edenlerin pençelerine bırakmayın” dedi.

        Daha sonra kürsüye davet edilen Doğu Türkistan Maarıf derneği Başkanı Hidayetullah Oğuzhan bu etkinliği düzenleyen Kardeşlerimize  teşekkürle başlayan konuşmasında Doğu Türkistan’da Müslüman Uygurların dinlerini yaşamak istedikleri için baski ve zülme ve katliama tabı tutulduğunu belirtti.Müslümanların mazlüm kardeşlerine yardım etmelerinin dini bir görev olduğunu hatırlattı ve  işgalcı Çin’in   soykırım uygulamalarından örnekler vererek konuşmasını tamamladı.

           Uygur Haber ve Araştırmla Merkezi  Sorumlusu Hamit Göktürk ise şöyle konuştu,” Bugün emperyalıst küresel güçlerin  tertip ve ihanetleri ile islam alemi  krizlerle boğuşmaktadır. Ortadoğu coğrafyasındaki mazlumlara odaklanırken,Doğu Türkistan,Kırım,Karabağ ve Kerkük maalesef unutulmuştur.Biz müslümanlar olarak bütün mazlumlara eşit ve aynı mesafede yaklaşmak durumundayız,İnancımızın gereği de budur.Bu toplantı’da bu durumun telafi edilidiğini memnuniyetle müşahede ediyoruz,Bu tablo ilerideki faaliyetlerimiz noktasında bir ilk olmuştur.Köklü değişim Temsilciliğine bunun için  ayrıca teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu .

           Daha sonra konuşan İstanbul Düşünce  Enstitüsü Başkarı  Mustafa Şatıroğlu  Doğu Türkistan ve Uygur Türklerinin önemi ve tarihteki rölüne dikkat çekti.Biz Müslüman Türkler olarak Doğu Türkistan’a ve Uygur Türklerine minnet borcumuz vardır.Bu topraklar bizim dünya’ya neş’et ettiğimiz  ata topraklarıdır.UYgur Türkleri tarihimizde silinmez izler ve eserler bırakmışlardır.Bugün ise bu topraklar işgal altında ve kardeşlerimiz esarettedir.Bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir.Elimizden ne geliyorsa  ne imkanımız varsa bu  atavatan toprakları ve Kardeşlerimiz için sarfetmeliyiz.” şeklinde konuştu.

          Etkinlik diğer konuşmacıların konuşmalarını tamamlamasından sonra sona erdi.

       UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ  olarak ; Bu etkinliği düzenleyen Köklü Değişim Dergisine ve değerli yöneticilerine  , yürüyüş ve basın açıklamasına katılan, dualarıyla  mazlumlara destek veren   bütün Kardeşlerimize  şükranlarımızı sunuyoruz.

Etiketler: » » » » »
Share
2516 Kez Görüntülendi.