logo

trugen jacn
23 Nisan 2015

PAKİSTAN CUMHURBAŞKANI HÜSEYİN : 10 BİN PAKİSTAN ASKERİ ÇİNLİ İŞÇİLERİ KORUYOR.

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Pakistan devlet başkanı Memun Hüseyin’in Pakistan Ordusuna mensup 10 bin özel Askerin Pakistan’daki Çin yatırımlarında çalışan Çinli işçilerin güvenliklerini sağlamak amacı görevlendirildiklerini söyledi.
Çin’in Nur.cn.com internet haber sitesinde 22 Nisan tarihli bülteninde yer alan bilgilere göne Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin bu sözleri Çin’i ziyaret eden Çin Lideri Xi ile görüştükten sonra ifade etti. Cumhurbaşkanı Hüseyin, kendisinin bir süre önce Hükümet tarafından hazırlanan bu yöndeki bir kararnameyi onayladığı  de ifade etti.
Almanya merkezli Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi İnternet sitesinde yer alan  haberde ,Pakistan Ordusu’na ait resmi bir haber Sitesi de “Pakistan Ordusu içinden seçilen askerlerden kurulu özel Koruma Birliğinin Ülke’de bulunan Çin Vatandaşı işçileri korumakla görevlendirildiği” bilgisinin yer aldığını belirtildi. Pakistan’da Çin-Pakistan özel yatırımlarında çalışan etnik Çinli idareci, teknik personel ve işçilerin korunması talebinin Çin yönetiminden geldiği belirtilen açıklamada,Pakistan Ordusunun de Hükümetin talimatı doğrultusunda bu görevi yerine getirmekte olduğunu bildirdi.
Açıklama’da bu özel Birliğin Çin inşaat şantiyeleri ile işletmelerin etrafında konuşlandıklarını bu özel birliklerin aynı zamanda “Her Türlü Terör Eylemlerine Karşı de Teyakkuz Halinde” bulunudukları bilgisine de  yer verildi.

Gözlemciler ,resmi adı İslam Cumhuriyeti olan Pakistan’ın İslami kurallarına tamamen aykırı bir şekilde çıkarları ve ekonomik kazanımları için tarihi komşuları ve din kardeşlerini olan Uygurlara yönelik Çin baskı,zulüm ve soykırımını görmemizlikten geldiğini,üstelik bu konuda yıllardan beri İşgalci Çin’e yardımcı olduğunu,ayrıca  ülkesinde yaşayan kendi vatandaşları olan Uygur Türklerine Çin’in talepleri doğrultusunda baskı,zulüm ve taciz uyguladığırı ifade ediyorlar. Bu davranışın ise, devletler arası hukuka ve egemenlik haklarına ağır bir ihlal olduğu noktasında birleşiyorlar.

Etiketler: » » »
Share
1474 Kez Görüntülendi.