logo

trugen jacn
17 Nisan 2015

İŞGALCI ÇİN : UYGUR GENCİNİ “TERÖR PLANLADIĞI” İÇİN DEĞİL, “ TERÖRÜ DÜŞÜNME İHTIMALI OLDUĞU ” İÇİN KATLETTİ. .

d5c1a175-f1e1-4172-8bce-804a423b5981

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

     Geçen yılın Temmuz ayında Doğu Türkistan’ın Kuçar ‘ın Şayar ilçesinde Mehmet Abdurrahim adlı bir Uygur gencinin İşgal polislerince öldürüldüğü haberi yayılmış,ancak bu haber teyit edilememişti.
Çin Haberleri internet sitesinde yer alan bilgilerde 27 Temmuz 2014 ‘de Şayar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı “ Sert Darbe Vurma Özel Birimi” 19 yaşındaki Mehmet Abdurrahim’ı “Terör Şüphelisi” olarak kaldığı yeri kuşatmış ve onu ele geçirerek tutuklamıştı. Mehmet Abdurrahim Polislerin arasında götürülürken,bir fırsatını bularak kaçmıştı.Bunun üzerine onu götürmekte olan Polis Turguncan Mahmut(Uygur) ile Sung Güen Nen adlı Çinli polis ikisi aynı anda zanlıya ateş ederek yargısız infazla öldürdüğü belirtilmişti.


Aradan yaklaşık 9 ay sonra ortaya çıkan bu katletme olayını araştırmak için olay mahalline telefon eden Özgür Asya Radyosu muhabirleri şu bilgilere ulaşmıştır;
Şayar İlçe ÇKP.Siyasi-Kanun Komitesi Başkanı Aziz Tohtı : Ölen Mehmet Abdurrahım’ın bu olaydan önce hiçbir sabıkası yoktur.O, “ TerörPlanladığı” için değil “Terörü düşündüğü şüphesi” ile gözlem altına alınmıştır.Ancak,gö zatlı esnasında kaçmaya çalışırken,Polisler tarafından ateş edilerek öldürülmüştür.
Çil işgal yönetimi polislerin Uygur genci Mehmet’i kaçtıktan sonra durması için havaya uyarı ateşi açıldığını iddia etmiş ancak,.bu haberin teyidi esnasında bunun gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştır.Mehmet Abdurrahim’in yanında kendisi koruyacak hiçbir kesici veya başka bir alet taşımadığı belirlenmiştir. , Daha öncesinde her hangi tepki ve protesto maksatlı bir eylemde şüpheli olarak dahi yer almadığı ortaya çıkmıştır. Kendisini gözlem altına alan Polislere karşı hiçbir direnişte bulunmadığı,sadece kendi canını kurtarmak için kaçmaya çalıştığı bilgisine ulaşılmıştır.Ayrıca onun Polisler Turguncan Mahmut ve Çinli Polis Sung’un hayatını tehdit edecek hiçbir harekette bulunmadığı anlaşılmıştır.
Şayar İlçesinde görevli ve adının açıklamayan bir kişi ise Muhabirlere ; “ Uygur Polis Memuru Turguncan Mahmut, kendi hayatını korumak için değil, terfi ve ödül almak için Mehmet Abdurrahim’ı öldürdümüştür.” Şeklinde konuşmuştur.

0bc10668-84e5-4ed5-853b-eb6cf8136b63
İşgal Polis Memuru Turgun Konuşmaktan kaçındı.
Özgür Asya Radyosu muhabirleri Uygur gencini katleden Turgun Mahmut’a telefonla ulaştı.Ancak, 19 yaşındaki Uyguru öldürmekten çekinmeyen Turgun, olaya ait gerçekleri konuşmaktan ise, kaçındı.

İşgalçi Çin kendi Milletinden Olan bir Genci Öldüren İşbirlikçi Polis Turgun’u Ödüllendi.
Mehmet Abdurrahim’i acımasız ve hunharca katleden Polis Memurları Turgun Mahmut ve Çinli Sung’un İşgal yönetimince derhal terfi ettirildiği ve para ile ödüllendirildiği belilendi. 04 Ağustos 2014’te Şayar Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen bir törenle İnfazcı Polis Turgun Mahmut 10 bin Yen(1.670 $) para ödülü ve teltif edilmiş ve Polis Merkezi Amir Yardımcılığına terfi ettirilmiştir.
Çinli infazcı Polis Sung En Nen’in ise 7 bin Yen (bin 170 $) nakit Para ile ödüllendirildiği açıklandı.
Ayrıca,her iki infazcı İşgal polise ise Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı tarafından “Şeref Belgesi” takdim edilmiştir.
Bölge sakinleri ,Çinli işgalcilerin Uygur asıllı infazcı Polise Çinli infazcı’den daha fazla para ödülü vererek (10 bin Yen) onun kendi soyundan olan Uygur gencini öldürdüğü için teltif etmiş olduğunu belirtiyorlar.

Etiketler: » » »
Share
2164 Kez Görüntülendi.