logo

trugen jacn
16 Nisan 2015

ÇİN LİDERİ PAKİSTAN’A 46 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA İÇİN GİDİYOR.

   Çin lideri Xi, önümüzdeki hafta 46 milyar dolarlık anlaşma imzalamak üzere Pakistan’a gidecek. Ziyarette Uygurların bölgeye Pakistan’a geçişinin engellenmesi de gündeme gelecek


Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in önümüzdeki hafta Pakistan’a yapacağı ziyarette 5 milyar dolarlık sekiz denizaltı alımı ile birlikte hacmi 46 milyar doları bulan çok sayıda anlaşma imzalanacak.
Çin liderinin Pakistan gezisinde iki ülke arasındaki demiryolu projeleri, limanlar arasında bağlantı yolları ve ticari içerikli çok sayıda anlaşma imzalanacak. Limanlarla ilgili Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus’u birbirine bağlayacak olan proje deniz ipek yolu olarak tanımlanıyor.
Anlaşmaların hacmi 46 milyar doları bulacak. Ziyaretin en önemli gündemlerinden biri ise Pakistan’ın alacağı denizaltılar olacak. Daha önce Almanya ve Fransa’dan denizaltı alan Pakistan, daha uygun fiyat veren Çin’den sekiz adet alacak.

شى جىنپىڭنىڭ پاكىستانغا قىلىدىغان زىيارىتىنىڭ ئەڭ مۇھىم تېمىسى يەنىلا ئۇيغۇر ئېلى

DOĞU TÜRKİSTAN MESELESİ DE GÖRÜŞÜLECEK
Öte yandan gezide Çin liderinin Pakistan’dan Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygurların ülkeye girişinin engellenmesini talep edeceği belirtiliyor.
Doğu Türkistan’ı işgal altında tutan Çin, burada yaşayan Müslüman Uygurların yurtdışına çıkışına engel olmak istiyor. Çin’in baskı ve zulümlerinden bunalan Uygurlar Pakistan ve diğer komşu ülkeler üzerinden bölgeyi terk ediyor.
Ziyarette Uygurların geçişinin engellenmesi için anlaşma yapılması bekleniyor.

Etiketler: » » » »
Share
1029 Kez Görüntülendi.