logo

trugen jacn
14 Nisan 2015

İŞGALCİ ÇİN,ŞİÖ.İSTİHBARATINI TAŞKENT’TE TOPLADI ..!

Şanghay İşbirliği Örgütü(ŞİÖ) istihbarat Temsilcilerinin Taşkent toplantısı

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üyesi ülkelerin istihbarat temsilcileri Özbekistan’da bir araya geldi. Ülkenin başkenti Taşkent’te yapılan toplantının gündeminde IŞİD ve Hizbu’t Tahrir konuları konuşulsa da Çinin Türk cumhuriyetlerine sığınan Uygur mülteciler konusunu gündeme getirdiği konuşuluyor.
Türkistan bölgesinden haberler veren ca-news.org sitesine göre yapılan toplantıda ŞİÖ Bölgesel Anti-Terör Kurumu 26’ncı defa toplanmış oldu.
Rusya istihbarat kurumu FBS’nin adı açıklanmayan resmi temsilcisi RIA Novosti ajansına verdiği demeçte görüşmelerde adı geçen örgütlere karşı alınacak önlemlerin yanı sıra ŞİÖ üyesi ülkelerin 2016-2018 yıllarda terör, bölücülük ve aşırılığa karşı işbirliği programının da masaya yatırılacağını söyledi.
FBS temsilcisi ŞİÖ istihbarat yetkililerin gündeminde internet araçlarının terör amaçlı kullanımını önlemek için ortak bir eğitim programın görüşülmesi olduğunu da bildirdi.
ŞİÖ Rusya, Çin, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan’dan oluşuyor.

4676_sangay

ŞiÖ’ye Üye Türkistan cumhuriyetleri Batı Türkistana sığınan masum Uygur mültecileri Çinle yapılan anlaşma gereği Çine iade etmiş, iade edilen birçok Uygur Doğu Türkistanı işgal eden Çin sömürgeci mahkemeleri tarafından idam edilmişti.
Doğu Türkistanı işgal eden Çin işgal güçleri Doğu Türkistan bağımsızlık hareketini karalamak için Uygur bağımsızlık savaşcılarını karalamak için IŞİD ve Hizbut tahrir örgütleriyle bağlantısı yalanını kullanıyor.

Etiketler: » » »
Share
1504 Kez Görüntülendi.