logo

trugen jacn

ZEYTİNBURNU’NDA 15 BİN KİŞİ’YE TÜRKİSTAN PİLAVI.

Zeytinburnu Belediyesi’nce  düzenlenen Yöresel Tatlar ve Radyo Festivali’nde 15 bin kişilik Türkistan Pilavı dağıtıldı. Orta Asya müziklerinin de renk kattığı festivalde, vatandaşlar Türkistan pilavının tadına bakabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Zeytinburnu'nda 15 Bin Kişilik Türkistan Pilavı İkram Edildi

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Türkistan mutfağının en özel lezzetlerinden olan Türkistan Pilavı Zeytinburnu’nda düzenlenen Yöresel Tatlar ve Radyo Festivali’nde vatandaşlara dağıtıldı. Zeytinburnu Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın önlük ve eldivenlerini takıp vatandaşlara pilav ikramında bulundu. Uzak Doğu’dan getirilen özel pirinçle pişirilen pilav vatandaşlardan tam not aldı. Usta aşçıların pişirdiği pilavın tadına bakmak isteyen vatandaşlar saatler öncesinden uzun kuyruklar oluşturdu. Çok sayıda vatandaşı ağırlayan festivale Orta Asya müzikleri de renk kattı.

ZEYTİNBURNU, TÜRKİSTAN LEZZETLERİYLE BULUŞTU

Zeytinburnu’nun göçle kurulmuş bir bölge olması sebebiyle bir çok farklı coğrafyaya ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Aydın, bu çeşitlilik nedeniyle festivalde sadece Türk Mutfağı’na özel lezzetlerin ikram edilmediğini diğer tatların da vatandaşlarla buluşturulduğunu söyledi.

Festival hakkında bilgiler veren Başkan Murat Aydın, “Bu gün Türkistan Pilavı ikram edeceğiz, yaklaşık 15 bin kişiye. Radyo festivalimiz de devam ediyor. Radyomuz daha çok ulusal radyolar. 9 gün süreyle yayın yaptılar. Bugün sonuncu gün Zeytinburnu’nda Radyo Festivali gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bu festival süresince yöresel tatlar şöleniyle de vatandaşlara ikramlar yapıldığını sözlerine ekleyen Aydın, “Festivale Hamsi Şöleni ile başladık. Sonrasında çiğ köfte ve Rumeli Böreği ve bugün de Doğu Türkistan Pilavı. Zeytinburnu göçle kurulmuş bir ilçe. Doğu Türkistan, Afganistan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve bütün bu coğrafyalardan Zeytinburnu’muza gelip yerleşmiş insanımız çok. Onlarında yemek kültüründe en öne çıkmış lezzet Türkistan Pilavı. Arzu ettik ki sadece Türkistan kökenli vatandaşlarımız değil Zeytinburnu’nda yaşayan vatandaşlarımız, İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızda bu lezzeti, Türkistan pilavını tanıtalım istedik. Bugün İstanbullulara Zeytinburnu’nda ikramlarımız var. Pirinçler Uzakdoğu’dan getirildi ve Türkistan kökenli aşçılar tarafından pişirildi” ifadelerini kullandı.

     TRT Kent İstanbul, Radyo 7, Ekin Radyo; TRT Avaz, Ülke TV, Mavi Karadeniz gibi radyo ve televizyon kanalları da canlı yayınlarıyla festivali renklendirdi. – İSTANBUL

Kaynak  : Haberler.com.tr

Etiketler: » »
Share
2127 Kez Görüntülendi.